maandag 15 februari 2016

Karmel plank

De houten snijplanken van karmel zijn goedgekeurd voor gebruik in de horeca! De nieuwste hygiëne code voor de horeca verbiedt niet het gebruik van kopshouten snijplanken omdat er geen diepe snijsporen in de houten snijplanken van karmel kunnen ontstaan en de plank goed te reinigen is. Hij wordt gereinigd door hem af te wassen met heet water en een borstel en is daarna weer geschikt voor verder gebruik.


De Karmel snijplank hoeft u zelf nooit meer in te olien. De impregnering met tungolie verhindert kromtrekken en voorkomt diepe snijsporen.

Op een kopshouten plank blijft uw mes langer scherp. Let op de tungolie die in het hout is getrokken. Foto Wouter Klootwijk Klootwijk, Wouter. Op zolder boven De Kookwinkel in Breda is een timmerwerkplaats.


Er worden al achttien jaar houten snijplanken gemaakt. Het slagershakblokprincipe. De planken zijn bijeengeplakt uit blokjes .

Daarom wordt een goede houten snijplank opgebouwd uit blokjes hout die met de kopse kant naar boven aan elkaar gelijmd worden. Voor de Karmel snijplank wordt Noord-Amerikaans esdoorn gebruikt, een houtsoort die overal even hard is en weer wordt aangeplant. Bij De Kookwinkel in Breda weten ze het waar ze het over hebben.


Hier kom je voor gedegen advies waarbij duurzaamheid en gebruiksgemak voorop staan. Bij kopshout staat de vezel, net als bij een bezem, recht omhoog. Een scherp mes glijdt tussen de vezels door en blijft langer scherp want u snijdt geen vezels door. De beste snijplank wordt gemaakt van het kostbare harde . De lange en hoge slotmuur doet enigszins somber aan, maar binnen is het een spel van licht, zon en ruimte, tussen witte muren met naakt kruis, ruwe planken en rode stenen. In de grote tuin zijn er twee kluizen voor de woenstijndagen en retraites van de zusters.


Enkele jaren geleden onderging het buitenhuis een echt. Of de kunststof planken waar binnen de kortste keren net zoveel snijsporen in zitten als in een houten plank. A plank had been extended over the strait. Beside it stood a man in the white robes of a Beloved of the White Lady.


When the woman drew level with him, she fell to her knees to receive his benediction. An impatient murmur went up from the people around Karmel —a murmur that changed to heckling as the heartbeats . Finally the Natillian soldiers lifted the woman under her arms and deposited her, still kneeling, on the plank.

When she refused to move, a guard used the butt of his spear to push her along the board .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts