donderdag 19 mei 2016

Abachi hout eigenschappen

Abachi is een zachte witte houtsoort. Het is goed te bewerken en is zeer stabiel. De voornaamste productielanden zijn: Kameroen, Nigeria, Ivoorkust en Ghana.


Het hout wordt ook wel ayous, . Eigenschappen van deze houtsoort. Gekantrecht, fineer en als plaatmateriaal. Er is geen duidelijk verschil tussen spint en kernhout. Herkomst Ayous en Wawa zijn de commerciële namen voor de botanische soort Triplochiton scleroxylon K. Die behoort tot de familie van de Sterculaceae en komt uit tropisch Centraal- en.


Door het hout na het zagen meteen op latten te stapelen voorkomt u verkleuring door blauwschimmels. Botanische naam i Triplochiton scleroxylon. Het kernhout is vers witachtig tot crémegeel, aan licht bloodgesteld tot goudgeel nakleurend. Keurmerken waarmee hout. De hierboven genoemde fysisch-mechanische eigenschappen zijn testwaarden of representatieve waarden.


Kleur geelachtig tot bruingeel. Tussen spint en kernhout bestaat nagenoeg geen verschil. Doordat het zeer gevoelig is voor blauwschimmelaantasting vertoont het vaak verkleuringen. Komt in veel eigenschappen overeen met abachi.


Recht, kruisdraad komt . De volgende houtsoorten lijken in uiterlijk en eigenschappen enigszins op koto: - eyong, Eribroma oblonga (Mast.) Bod. Deze houtsoort behoor tot de Sterculianceae familie. De latijnse naaTriplochiton Scleroxylon K. Soms wordt deze houtsoort ook wel eens Goudberken genoemd maar dit volledig onjuist.


In de Abisco showroom te Antwerpen, vind je werkelijk elk type verkrijgbaar saunahout aan de scherpste prijs. Aspen, espen, elzen: Deze bleke houtsoort bezit ongeveer dezelfde eigenschappen als alder saunahout : sterk en zeer kwalitatief. Goede materiaalkeuzes bij een sauna zijn heel belangrijk. Alle lichaamsonderdelen die rechtstreeks in aanraking komen met hout zoals banken en rugleuningen worden van abachi hout gemaakt, dit vanwege de goede eigenschappen zoals warmtewerend , splinter niet, bevat . De kleur en de kwaliteit van abachi kunnen, afhankelijk van de herkomst, iets variëren. Dit hout moet aan zeer specifieke eigenschappen voldoen om een kwalitatieve, goed werkende en duurzame sauna te kunnen maken.


Menno Labee woont en werkt in Rijen, maar staat er wind is hij op de Noordzee aan het surfen. Hij studeerde af op het HMC Rotterdam als meubelmaker en zijn eindexamenwerkstuk was -hoe kan het ook anders- een Kite Board. Met een rand van gelamineerd Western Red Cedar en een toplaag van . Klik op een afbeelding voor een vergroting. Wilt u meer weten over de eigenschappen van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts