woensdag 25 mei 2016

Schietkwast

Een schietkwast of splitkwast is een niet-doorgaande kwast die in de. D) lengterichting is opengezaagd. Dubbele schietkwast , dubbele splitkwast.


Twee bij elkaar horende platte kwasten of schietkwasten , kwastenpaar, nœud moustache. F) zichtbaar op het vlak worden dubbele schietkwast of dubbele splitkwast .

Schietkwast dan afmeting van de kantkwast = d. Bij het drogen valt deze kwast er meestal uit. Op de hartzijde mogen geen schietkasten voorkomen waarvan de lengte (l) groter is dan de breedte van het hout. Er is een disclaimer van toepassing.


Wat is het verschil tussen een pijpkwast en een schietkwast ? Geef twee redenen waarom het kwastaantal in een plank bepalend is voor de kwaliteit van het hout. Stel dat je de keus hebt uit twee ruwe delen.

De eerste heeft een aantal ronde kwasten. De tweede heeft een aantal . Vertalingen schietkwast NLDE. Voorbeeldzinnen met ` schietkwast `. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het vertaalwoordenboek geen hulp kan bieden?


Kwast aan de rand van een plank die op zulke wijze doorgesneden is dat de verhouding tussen de grootste en de kleinste diameter in het zichtvlak groter is dan 4. Lange kwast die ongeveer loodrecht op een zijvlak staat. Een niet vastzittende schietkwast wordt een bajonetkwast genoemd. OPMERKING Figuur geeft een schietkwast onder een kleine hoek ten opzichte van de lengteas weer. C-zijde: uitgevallen kwasten, natte harsgangen, hartstrepen, windscheuren en incidentele productiefouten toegestaan. Luchtvochtigheid Extremen in luchtvochtigheid kunnen problematisch zijn voor houten vloeren, parket en panelen.


Kwasten gezonde kwast dode of losse . Tabel - Conditie en mate van vergroeiing van de kwast. De definities van de termen ribkwast (Kantenast in het Duits) en schietkwast ( Fluegelast) geven uitsluitsel over het verschil. Waar nodig zijn de termen verduidelijkt met illustraties.


Beetje laat vandaag, maar er moest toch iets geschoren worden het stond al te lang op mijn kop dat haar.

Geen noesten of schietkwasten. Ook geen harsgangen: hars komt weer vrij en dat ga je zien. En vrij van spint natuurlijk.


Eigenlijk zijn Polhuijs en een collega restaurateur-snijwerker nog maar net begonnen met de restauratiewerkzaamheden. Want eerst moest alles goed bekeken worden. Schietkwast , splitkwast Een kantkwast die als platte kwast zichtbaar is op het vlak of het zijvlak wordt een nœud tranchant (F) schietkwast of splitkwast genoem EN (.7).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts