dinsdag 15 november 2016

Geimpregneerd hout lakken

Geïmpregneerd hout kun je alleen schilderen met beits. Nooit met lak , want geimpregneerd hout is vettig en je lak zal snel loslaten. Bovendien riskeer je houtrot als je het afsluit met lak. Altijd een buitenbeits gebruiken.


Brons in deze categorie. Geimpregneerd hout schilderen gaat snel en gemakkelijk.

Welke dekkende beits of verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van geïmpregneerd hout en waar moet ik op letten bij kiezen van het type verf en het toepassen ervan? Ik maak mijn volière van geïmpregneerd hout. Iemand ervaring met geimpregneerd hout ? In deze video vertel ik je wanneer je geimpregneerd hout mag gaan. Waarmee geïmpregneerd hout beitsen?


Lees het advies van onze specialisten en bestel direct online uw producten op Tuinafscheiding. Welke verf je moet gebruiken bij geïmpregneerd hout schilderen is van groot belang. Je moet absoluut geen lak gebruiken, want die vormt als het ware een filmlaag op je hout , waarbij het vocht er niet meer uit kan.

Dit heeft als gevolg dat je bladders krijgt in je houtwerk , of zelfs nog erger: houtrot. Lak kun je wel gebruiken . Ik heb een bloembak van geimpregneerd hout die ik graag zou behandelen zodat het wat langer mooi blijft. Kan ik daar het beste tuinbeits of vernis voor. Bij voorkeur niet met lakverf behandelen maar met beits. Alle in Nederland onder KOMO keur verkocht hout heeft dit . Ook geïmpregneerd hout verven vindt u heel makkelijk bij Verfkennis.


Naast onbehandeld hout is er ook verduurzaamd hout : hout wat voorbehandeld is. Gemodificeerd hout is een ander voorbeeld en als laatste hout wat al gegrond is dus voorzien van een laag grondverf. Tuinbeits voor geimpregneerd hout is transparant en accentueert de houtnerf. Toe te passen op geïmpregneerd hout zoals: tuinhekken, vlonders, . Tuinhout dat wordt blootgesteld aan zon en regen kan last krijgen van schimmels en houtrot. Door tuinhout te impregneren, voorkom je deze aantasting en verleng je de levensduur van het hout.


Bijvoorbeeld: Vuren en grenen. Beits heeft twee grote voordelen boven lak. Het is vochtregulerend: vocht kan weg en wordt niet opgesloten door bijvoorbeeld een laklaag.


Zeker bij hout dat slechts aan een kant behandeld is (bijvoorbeeld gevelbetimmering) kan dit een groot voordeel zijn. Een ander voordeel van beits is .

Verf gaat snel bladderen op geïmpregneerd hout en vergt zo veel meer onderhoud. Zeker als je een geschakelde schutting met tussenruimte gaat beitsen, zal het ook bij de buren zichtbaar worden. Overleg dus even met de buren indien je een in het oog springende kleur wilt gebruiken. Stap 8: schutting onderhouden. Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding.


Ik ben begonnen met het opbouwen van een tuinhuisje, dit bestaat uit vurenhout, ik heb alle delen geimpregneerd , en later doe ik het beitsen, wat ik nu tegen kom is dan er een . Als het hout is geïmpregneerd heeft je speelhuis ook veel minder onderhoud nodig dan wanneer het niet is geïmpregneerd of geschilderd. Behandeling van het geïmpregneerde hout is dus niet nodig. Ga je het huisje wel lakken of schilderen, dan zal dit zich elk jaar blijven herhalen.


Hout is en blijft een natuurproduct en is . Vaak wordt geïmpregneerd vurenhout gebruikt om een langere levensduur van het onbehandelde hout te bewerkstelligen. Dit is een speciaal hiervoor ontworpen houtglazuur die water afstoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts