vrijdag 18 november 2016

Tuinhuis duurzaam hout

In Vlaamse tuinen is een houten tuinhuis zonder twijfel het populairst. Belangrijk is wel dat het goed bestand is tegen vocht, temperatuurschommelingen en andere invloeden van buiten. Een thermowood tuinhuis is daarom een goede keuze.


Het is vormvast, vochtbestendig, duurzaam , … Hier meer . Zoekt u een blokhut of tuinhuisje ? De hout soorten die wij toepassen zijn vuren met een duurzaamheids klasse (beperkt duurzaam ) verwachte levensduur onbehandeld buiten toepassing tot jaar, douglas met een.

Douglas en eiken kunnen voor de buitenschil van het tuinhuis onbehandeld worden toegepast. Wij willen een tuinhuis zetten met zo weinig mogelijk of zelfs geen onderhoud. De ene zegt dat we cederhout moeten nemen, de andere zegt dat padoek beter is. Hierin vind je meer uitleg over de duurzaamheid van bepaalde houtsoorten.


Veel informatie over de duurzaamheid en duurzaamheidsklasse van hout. Hout wordt onderverdeeld in duurzaamheidsklassen. Daarbij staat voor het meest duurzame hout en de klasse loopt tot voor de minst duurzame houtsoorten.


Afhankelijk van de duurzaamheidsklasse is hout meer of minder duurzaam. De duurzaamheid is niet alleen afhankelijk van de hardheid van het hout , maar er .

Het heeft een bruingroene kleur. Deze planchetten zijn 18mm dik. Meer info over Thermowood? Er is geen onderhoud meer aan maar kan, indien gewenst, perfect geölied worden. Er bestaan duurzaamheidsklasses.


Hout met duurzaamheidsklasse is het duurzaamst. Voor een tuinhuis is hout met duurzaamheidsklasse of aangeraden. Waarom kiezen mensen voor cederhout en Prins tuinhuisjes. Een tuinhuis plaatsen met hout van thermowoo goed idee? Om dit te vermijden en extra lang van je bouwwerk te genieten, gebruik je dus best duurzaam tuinhout.


Uiteraard van een houtsoort uit verantwoord beheerde bossen. Dit is ofwel hardhout of. Europees Lariks is een goede optie daarvoor. Door de hoge verhitting van het hout ( 2graden) wordt het vocht gehalveerd en versterkt het bovendien de weerstand . We streven ernaar om de blokhuizen geheel recyclebaar op te leveren en zo een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving.


Al het hout dat we gebruiken komt uit zorgvuldig beheerde bossen en is dus gecertificeerd. De productie van de wanddelen wordt softwarematig zó geoptimaliseerd dat . Welk hout kies je het best? Bij het kiezen van een bepaald type hout moet je rekening houden met de risicoklasse, de duurzaamheidsklasse en het type hout ( hardhout of geïmpregneerd hout ).

Risicoklasse Bij hout moet je altijd rekening houden met de risicoklasse. Wij maken houten schuren, garages, tuinhuisjes , carports en paardenboxen op maat en naar uw persoonlijke wensen. Op zoek naar een duurzaam houten tuinhuis ? De houten tuinhuizen van Vekam Houtbouw zijn geheel onderhoudsvrij uit te voeren en worden voor u op maat gemaakt.


Bekijk de mogelijkheden! Grenen is lichtbruin van kleur en is een harshoudende houtsoort. Net als vurenhout is grenenhout gemakkelijk te bewerken waardoor het geschikt is voor tuinhuisjes en blokhutten. Net zoals vurenhout is grenenhout niet heel erg duurzaam en kan onbewerkt niet goed tegen vocht. Wilt u op termijn een mooi tuinhuis , dan moet u het regelmatig beschermen tegen uv-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind.


U kan een tuinhuis beitsen of u kan een tuinhuis impregneren. Tuinhuis beitsen op een duurzame manier. Het is zo dat de houtcellen aan de oppervlakte af sterven waardoor het hout. Bij Huisje van Hout vindt u een luxe tuinhuis met de standaard van een villa.


Wij gebruiken enkel Scandinavisch hout van de hoogste kwaliteit, waardoor het tuinhuis het hele jaar warm en comfortabel aanvoelt. Het duurzame hout en dubbel- of driedubbel glas zorgen voor een optimaal binnenklimaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts