woensdag 11 februari 2015

Afstand panlatten berekenen

De werkende lengte van een dakpan is gelijk aan de panlatafstand. De panla- tafstand is de maat van de bovenkant panlat tot de bovenkant van de volgende panlat. Meet de lengte over dakpannen op.


De juiste latafstand is de . Kan er iemand koert weergeven hoe je moet starten om de panlatten te plaatsen en waar er specifiek op moet gelet worden.

Bij ons betreft het een gewoon zadeldak (met tegelpannen). Zelf had ik gedacht om eerst de pannelat aan de nok te nagelen en dan de onderste bij de goot. De afstand tussen deze . Omgaan met een maatafwijking Afwijkingen in de.


Gemiddelde panlatafstand berekenen. Binnen het uitgebreide assortiment keramische dakpannen zijn een aantal dakpanmodellen met een variabele kopsluiting, ook wel variabele latafstand genoemd. Daktechniek en verwerkingsvoorschriften.

Hoe reken ik de afstand van de panlatten uit voor mn dakpannen? Keramische pannen kunnen afwijken in maatvoering. Daarom moet men vooraf de totaallengte van 10. Stap 3: panlatten plaatsen.


Plaats tengellatten verticaal op het dak op de kepers. Zorg voor de hechting van het onderdak op de kepers. De horizontale panlatten zijn de ophangpunten voor de dakpannen en houden de dakpannen op zijn plaats. De onderlinge afstand moet zo groot zijn dat de pannen . Zorg ervoor dat de panlatten een juiste onderlinge afstand hebben zodat de dakpannen elkaar goed overlappen. Deze overlapping is afhankelijk van het type pan, wat vervolgens weer afhankelijk is van de dakhelling, type dak en weersomstandigheden.


Door een rij dakpannen op de grond te leggen met . Trek deze maten af van de totale breedte om de werkende breedte van de pannen c. De lengte-indeling van het dakvlak is te bepalen door de afstand tussen bovenste panlat en een-na-onderste panlat te verdelen in het aantal hele dakpannen, rekening houdend met een gemiddelde latafstand van 3mm. De gemiddelde latafstand is te bepalen door de afstand tussen . Wij geven u altijd de tip om het dak uit te tekenen op grafisch papier, waarmee u het uzelf veel makkelijker maakt om te berekenen hoeveel vierkante. Deze wordt op zijn beurd weer bevestigd aan de keper, welke het dakvlak ondersteund en welke evenwijdig loopt aan de tengellatten.

Bij het plaatsen van pan- en tengellaten moet je de volgende punten in de gaten houden: Plaats de panlatten met een juiste onderlinge afstand zodat de pannen elkaar goed overlappen. NBN 4en bij voorkeur verduurzaamd STS – 32. Vrije tengelhoogte mm.


Twijfel je over hoeveel bevestigingen je moet voorzien voor het dak dat je aan het leggen bent? Bereken de verankering van je dakpan. Geen noo wij berekenen voor jou het aantal bevestigingen. Onderdak, tengellatten en panlatten.


Voor elk nieuw te bouwen, of te renoveren, gebouw of woning dient een verankeringsberekening te worden gemaakt. Aan de hand van het gewicht van de dakpannen, de afstand van de onderkant pan tot de ophangnok en dakhelling wordt de. Deze ribbeling voorkomt dat de haak uit de panlat wordt getrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts