donderdag 26 februari 2015

Sapeli mahonie trap

Be- en verwerkingsadvies. Het roze- rode kernhout verkleurt tot diep roodbruin en is zeer uniform van kleur. Het voorkomende kruisdraad vertoont op het kwartierse vlak de voor deze houtsoort zo kenmerkende streeptekening van donkere en lichte banden.


Ook voor betimmeringen van jachten, kozijnen, traptreden en trapbomen komen veel voor, bij voorkeur . Kwaliteit: FAS (First and Seconds).

Het mooie gesloten oppervlak zorgt voor een strak eindresultaat . Deze bomen kunnen soms wel meter worden, met een diameter van tot maximaal meter. Merbau is een zeer duurzame houtsoort en wordt met name gebruikt voor deuren en trappen. Bijzonderheden Hout met een bijzonder fijne regelmatige kruisdraad wordt speciaal gezocht voor . Toepassingen Geveltimmerwerk, trappen , orgelbouw en jachtbouw. Deze Afrikaanse houtsoort wordt voornamelijk toegepast bij de productie van: meubels, jachtbouw, parketvloeren, deuren, trappen , kozijnen en voor draai- en beeldhouwwerk.


Sipo heeft over het algemeen bijna geen kruisdraad en is daardoor iets makkelijker te schaven. Bent u geïnteresseerd in deze houtsoort neem dan contact .

Ook wordt deze houtsoort veel gekozen voor het maken van trappen , parket,…. Sapeli mahonie of meranti. Eiken, Europees foutvrij. Beukenhout met een duidelijke aftekening van de groeiringen ook de . Geschikt voor raam, kozijnhout, aftimmerhout, trappen, gevelbekleding.


Hardhouten (mahonie?) Trap te koop. Gaat weg ivm andere indeling boven verdieping. Nu voor maar €1- per strekkende meter, inclusief btw. Zeer goede, degelijke trap , heeft.


De toepassing van deze houtsoort zijn vloeren, meubelen, binnenbetimmering, bekleding van binnendeuren, muziekinstrumenten, plinten, kozijnen traptreden en in jachtenbouw. Te gebruiken als massief, fineer of multiplex. Tuinhek van geschilderd rondhout.


Door de fijne nerf, vlamtekening en de afwisselende kleurschakeringen geeft een mahonie houten trap een degelijke en warme uitstraling. Zoeken binnen portfolio. De botanische naam van deze Afrikaanse mahoniesoort is: Entandrophragma cylindricum Sprague. Mahonie hout is een stabiele houtsoort en geschikt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts