donderdag 26 november 2015

Pergola voortuin vergunning

Onze buren hebben, in de voortuin , een paar jaar terug een pergola geplaatst,. Een pergola behoort tot tuinmeubilair en mag vergunningvrij. Deze schutting is meter hoog, waardoor de pergola er dus 50cm bovenuit steekt.


En betekend vergunningsvrij ook dat ik zo kan gaan beginnen met plaatsen, of moet er toch. Is een pergola in de voortuin toegestaan?

Wij hebben om de voortuin een Pergola geplaatst. Hebben eerst de gemeente gebeld met de vraag of dit vergunningsvrij mocht. Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning) nodig.


Soms is geen vergunning nodig . Dit is vergunningsvrij indien is voldaan aan artikel tweede li onderdeel b, van het. Pergola -achtige constructies kunnen worden gezien als tuinmeubilair. Het plaatsen in de voortuin van een dergelijk bouwwerken is bij een hoogte van.


Tot een hoogte van meter is tuinmeubilair vergunningvrij.

Is de pergola hoger dan meter, dan is een omgevingsvergunning voor het bouwen nodig. In de wet is neergelegd dat geen omgevingsvergunning is vereist. Volgens appellant is voornoemde constructie een pergola en dient dit als . In het blog vind je de inspiratie voor jouw eigen voortuin ! Carport of overkapping vergunningsvrij bouwen mogelijkheden!


Een carport of andere overkapping kan vergunningsvrij. Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning , het plaatsen van een pergola in de voortuin van een woning, Fritz Kreislerhof te Utrecht, . Zelfs als je voortuin niet groter is dan een reepje tussen trottoir en voordeur, dan nog kun je er een opvallende binnenkomer van maken. Per slot van rekening is je voortuin wel het visitekaartje van je huis. Vergunningen zwembad - vijver aanvragen - wanneer vergunning vijver of zwembad aanvragen.


Er zijn vergunningvrij -regels voor gewoon onderhou bijbehorende en. Een (smalle) pergola wordt ook wel ingezet als erfafscheiding. Schutting, erfafscheiding en pergola. Plezierig wonen is belangrijk!


Woonconcept in ruime mate de mogelijkheid uw woning aan . Ontbrekend: voortuin Tuinhuis, serre, houtkot,.

Dit geldt dus ook voor als . Vergunning aanvragen is zinloos want beide mensen van de gemeente geven ons weinig kans. Desnoods met een pergola boven het hek? Wilt u weten of u wel of geen omgevingsvergunning bouwen (bouwvergunning) nodig hebt?


Doe dan de vergunningcheck op het Omgevingsloket online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts