vrijdag 27 november 2015

Producten importeren naar nederland

Laat je dan niet te snel afschrikken door de uitgebreide regelgeving en administratieve rompslomp die bij deze vorm van ondernemen komt kijken. Een goede voorbereiding kan verwarring voorkomen. Alleen bij uitzondering mag de overheid een EU- product verbieden.


Voor producten van buiten de EU controleert de Douane of u zich houdt aan wetgeving op het gebied van veilighei . Ik wil importeren , waar moet ik beginnen? Doorgaans hebben ondernemers twee redenen om te beginnen met import : of ze hebben een gat in de markt ontdekt, of het is voordeliger om een product of dienst in het buitenland te maken en dat dan naar Nederland te vervoeren.

Marktonderzoek doen is belangrijk om je . In de Europese Unie (EU) is er vrij verkeer van goederen. Dit betekent dat u geen invoerrechten hoeft te betalen. U betaalt meestal wel btw in Nederland.


Soms betaalt u ook accijns of belastingen. Check altijd de producteisen binnen de EU als u gaat importeren. Mag ik zomaar importeren ? Wel kan de invoer van bepaalde producten aan banden zijn gelegd.


Vorig jaar bedroeg de invoerwaarde van de goederen en diensten ongeveer miljard euro.

Nederlandse import vanuit Spanje is interessant en stijgt elk jaar. De belangrijkste producten zijn groente en fruit, voertuigen, aardolieproducten , medicinale, farmaceutische en chemische producten. Als u goederen vanuit niet-EU-landen naar Nederland importeert, moet u deze aangeven bij de Douane. Lees meer over douane-aangifte.


Er gelden bepaalde producteisen die staan omschreven in wet- en regelgeving. Daarnaast moet u rekening houden met onder andere invoerrechten en concurrentie. Wanneer u besluit zelf een product te importeren , bedenk dan van tevoren of het product kans van slagen heeft in Nederland. Een verschil in cultuur kan betekenen dat sommige producten hier moeilijk aan zullen slaan.


Denk aan bijvoorbeeld varkenspoten, het Koreaanse alternatief voor de frikandel. U bent ervan overtuigd dat er in Nederland behoefte is aan de Spaanse wijn die u hebt ontdekt. Of u bent benaderd door een fabrikant om zijn product in Nederland op de markt te introduceren.


Is uw idee commercieel haalbaar? En wat komt er kijken bij importeren ? Internationaal Ondernemen maakt u wegwijs met links . Simpel gezegd is importeren dus het invoeren van goederen uit het buitenland. Maar waarmee krijgt u te maken als u producten vanuit het buitenland naar Nederland haalt . Invoer is het inkopen van goederen uit het buitenland.


BelgiĆ« voert bijvoorbeeld een bepaald fruit in omdat het in het land zelf niet aanwezig . Het is een synoniem van import.

Zo zijn er landen die bekend staan om hun producten en productcategorieĆ«n , die ook in Nederland vaak erg gewild zijn. Hieronder is een overzicht van de belangrijkste importlanden voor Nederland en met welke goederen deze landen zo populair zijn geworden. Bij het importeren van producten ligt de verantwoordelijkheid bij de importeur. Bijvoorbeeld electronica is in . De import van agrarische producten stijgt . Er zijn regels voor de invoer van akker- en tuinbouwproducten , zuivel, en vee, vlees en eieren. Er zijn ook tariefcontingenten waarvoor u een aanvraag kunt indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO. nl).


Spullen uit het buitenland halen om in Nederland te verkopen? Dat kan, als je je tenminste aan de regeltjes houdt. Zoek uit of het product beschermd is.


Spring naar Product ruimte - De product ruimte is een netwerk dat producten verbind die naar alle waarschijnlijkheid co-geexporteerd worden en kan worden gebruikt om de ontwikkeling van de export structuur van een land te voorspellen. Explore on Visualizations page Data bronnen. Opzoek naar goedkope producten uit China?


Waarom maken we niet meer zelf? In dit artikel vindt u hoe simpel het is om hele goedkope producten vanuit China naar Nederland te importere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts