vrijdag 27 november 2015

Verf van houten balken verwijderen

In mijn nieuwe appartement (een oud pand in de binnenstad) heb ik twee mooie balken tegen het plafond die ik graag in originele staat wil hebben. OilKX3ZE Vergelijkbaar okt. Geüpload door PraxisBouwmarkt Verwijder eenvoudig een oude verflaag aan de hand van onze handige Praxis instructievideo. Krab de nog warme verflaag direct weg. Werk het oppervlak af tot het te behandelen deel kaal is.


Zet de krabber steeds recht op het hout en zet niet te veel kracht.

Elke beschadiging van het hout betekent extra werk: plamuren en schuren. Werk vooral bij profielen voorzichtig en gebruik het . Gedetailleerde omschrijving: We willen graag de verf verwijderen van ons oude balken plafond (vuren hout ). Graag zou ik een offerte ontvangen voor het weer schoon krijgen van de balken (schuren of stralen of afbijt). In sommige gevallen zijn de balken geschilderd. Dus dan moet je, wil je de balken in hun originele staat terugbrengen, de verf afbranden en het geheel goed schuren.


Oppervlakkig vuil kan worden verwijderd met klein beetje water en een scheutje ammoniak. Zit er houtworm in de houten balken moet het . Die laat zich daarna vrij makkelijk verwijderen met een plamuurmes of een verfkrabber (voor de moeilijke plekjes).

Vermijd de damp van de gesmolten verf in te ademen. U dient er ook op te letten het hout niet te verbranden. Dat geldt zeker wanneer u in plaats van de heteluchtbrander een soldeerlamp gebruikt uitgerust . Oude verf verwijderen is geen sinecure. Décapant Pro WL Afbijten.


Het is een nuttige tot zelfs onmisbare stap vóór het behandelen, beschermen, schilderen of vernissen van hout dat al een paar laagjes beits of vernis kreeg. Een likje verf is soms welkom om zichtbare houten balken te transformeren tot echte decoratieve elementen in huis. Wij hebben houten balken in onze living. Deze zijn jaar geleden behandeld met een beits.


Nu zouden wij graag deze terug verlichten en behandelen met een ceruseerpasta. Hoe verwijder je het beste de oude beits? Met een ceruseerborstel is dit onbegonnen werk.


Want het kan heel lelijk hout zijn. Hooguit qua kleur, kan mij verder niet bedenken wat er lelijk kan zijn aan hout. Na verwijderen van de oude verflagen en de nodige voorbehandeling (schuren, gronden, plamuren, kitten) kan daarna weer een nieuw verfsysteem aangebracht worden die voldoende elasticiteit heeft en weer jaren mee kan. Er zijn verschillende manieren om verf van hout te verwijderen. Verf van hout verwijderen.


Als het om kleine spettertjes gaat, kun je ze meestal gewoon zonder al te veel moeite wegvegen.

Voor grotere klussen heb je meestal hitte, kracht of. Is het mogelijk om oude (jaar) en nieuwe (maand) verfresten (waterbasis) te verwijderen van houten balken ? Zandstralen is een optie, maar voor balken heel het huis vol stof, dat vermijden we liever. Zeker wanneer er meerdere lagen op elkaar zijn aangebracht.


Breng de verf afbijt in een dikke laag aan. Het moet de kans krijgen om de verflaag af te sluiten. Wacht een tijdje tot de verf begint los te komen, je ziet dan vellen of kleine kristallen op de toplaag.


Gebruik een verfkrabber of staalborstel om de laag te verwijderen. Stap Afwerking Maak het hout tot slot schoon met een natte . Een oude verflaag verwijderen is een arbeidsintensief klusje, maar wel een belangrijke. Beweeg het blad heen en weer en probeer op die manier de verf te verwijderen.


Houd een beetje afstan zodat je de verf en het hout alleen verwarmt, niet aansteekt. Het zijn vreselijk veel balken. Het kost me enorm veel werk om het opnieuw allemaal te schuren.


Verweerd hout en zwarte vlekken kan worden ontweerd met ontweringswater. Ontweringswater is oxaalzuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts