donderdag 16 maart 2017

Duurzaamheidsklasse geimpregneerd douglas

Duurzaamheidsklassen hout: Alle meestvoorkomende houtsoorten en hun duurzaamheidsklasse in een overzicht. Vaak heeft het impregneermiddel een groene kleur wat je ook duidelijk aan geïmpregneerd tuinhout kan zien. Het wordt voornamelijk voor gebruik . Frankrijk, Tuinhuizen, overkapping, schuttingen.


Zweden, Duitslan Finlan Gevelbekleding, schuttingen , . Natuurlijk hoge duurzaamheid.

Het is echter wel zo dat nagenoeg het gehele assortiment ook geïmpregneerd verkrijgbaar is. Van nature heeft douglashout een warmrode kleur, welke met een transparante tuinbeits kan worden behandeld om vergrijzing tegen te gaan. Zelfs zonder impregneren is de verwachte levensduur . Douglas is van zichzelf duurzaam genoeg. De duurzaamheidsklasse van houtsoorten wordt in het Houtvademecum en normbladen gebruikt als aanduiding voor de resistentie van het kernhout tegen ongunstige. Ook de specifieke toepassing die je van het hout wenst te maken speelt een rol.


Leg je een terras aan dan gebruik je hiervoor best hardhouten terrasplanken. Een houten speeltuig, bloembakken, borders. Daarbij is het esthetisch gezien gewoon mooier dan .

Gezien de geringere duurzaamheid van geïmpregneerd hout ten opzichte van andere houtsoorten, is het niet voor iedere toepassing even geschikt. TimberGroup maakt gebruik van verschillende houtsoorten. Hieronder wordt per houtsoort een omschrijving en de duurzaamheid aangegeven.


Het hout is in grote afmetingen beschikbaar en wordt . Deze Europese naaldhoutsoorten worden steeds meer gewaardeerd door architecten, aannemers en hoveniers vanwege de duurzaamheid (klasse III). Bij vlonders maken met lariks vlonderplanken adviseren we de onderbalken van Geïmpregneerd hout te nemen en niet van lariks hout. Vaak wordt het hout wel van te voren geïmpregneerd , zodat je het goed kan gebruiken voor buiten. Verder is onderhoud niet echt . EIGENSCHAPPEN DOUGLAS HOUT. Bij blank of druk- geïmpregneerd hout kan ook het verduurzamingsmiddel voor wat kleurverschil zorgen.


Grondcontact dient ten allen tijden vermeden te worden. Het is veel minder gevoelig voor houtschimmels dan vuren- of grenenhout. Wij adviseren u het hout te (laten) behandelen met een waterverdunbare beits. U kunt kiezen uit onbewerkte, natuurlijke planken met schors . Andere eigenschappen van geïmpregneerd zachthout zijn:. Wood and Stones reeds jaar ervaring.


Specialist in tuinhout Groot assortiment uit voorraad in hardhout, douglas , geimpregneerd. Hout is een product dat gevoelig is voor schimmel - en bacteriele aantastingen.

Het verschilt per houtsoort hoe goed het hout bestand is tegen deze aantastingen. Om inzicht te geven in de gevoeligheid van verschillende houtsoorten wordt er gebruik gemaakt van duurzaamheidsklassen. Doorgaans verkrijgbaar in de volgende lengtes: - 250cm, 300cm, 350cm, 400cm en 500cm. Ik dacht dat onbehandelde vuren duurzaamheidsklasse V ha kan dit flink stijgen door de duurzaamheidsbehandeling? Ik weet niet zoveel af van . Om het misschien wat duidelijker te maken: Vuren en grenenhout valt in duurzaamheidsklasse Hardhout is verkrijgbaar in duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor voldoet het geïmpregneerd hout aan de Europese wetgeving en biedt het de juiste bescherming.


Het vurenhout is namelijk beschermd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts