vrijdag 24 maart 2017

Bankirai houtinfo

Indonesië), bangkirai (Nederland), yellow balau (Peninsular Maleisië), selangan batu, selangan batu kumus, balau kumus, tekam (Noord-Borneo, Sarawak), gisok, malayakal, yakal (Filipijnen), aek, las-tao, chan (Thailand), song -da . Als hout wordt gebruikt voor bouwkundige constructies moet er conform de geldende regelgeving aan gerekend worden. Veel hout wordt toegepast in bouwkundige constructies, waarvoor berekeningen volgens de bouwvoorschriften nodig zijn. Voor het berekenen en maken van houtconstructies moet de sterkteklasse van het toe te passen hout bekend zijn. Bekijk disclaimer op houtinfo.


In het daglicht verkleurt het in het begin snel tot bruin en daarna nog slechts langzaam tot donkerbruin.

Afgezien van soms voorkomende pin holes (kleine wormgaatjes), kleine harszakken en enkele . Vroeger was bangkirai één specifiek houtsoort. Bilterijst is gespecialiseerd in tropisch hardhout voor waterbouw, wegenbouw en tuinaanleg. Steeds grote voorraad Azobe,Bilinga en Massaranduba. Shorea laevis inbegrepen) (AZ).


Vers is het kernhout van balau geel tot grijsbruin gekleur soms met een roodachtige tint. Beperkte toepassing door kans op vervormingen. Soms zwarte worTmsteken (7).

Bijlage: Felix clercx bangkirai. Bangkirai geschaafd V-groef Type 5netto 28x190mm FC-Quality. Ipe , zelfde duurzaamheidsklasse als bankirai maar wordt neit glad en kan geplaatst worden zonder die groefjes erin. Verder voldoen de balken zoals gezegd. Hallo allen, Straks gaat de tuin op de schop en moet er een grote plantenbak in komen.


Nou dacht ik handig te zijn om een partijtje Azobe damwanden te kopen. Die zijn 40mm dik met mes en groef. Idee erachter is dat het een zeer stevig . Hardhout kenmerkt zich in het algemeen door een veel dichtere structuur en een groter gewicht. Meer info: Bouwkunde tabellenboek vanaf bladzijde 179.


Relatief laag gewicht, gunstig voor . Alungu lijkt een goed alternatief voor bangkirai omdat het gunstiger geprijsd is en nagenoeg dezelfde eigenschappen heeft. Een nadeel vind ik zelf dat de planken vaak . Naast deze houtsoorten zijn wij officieel distributeur in Nederland van Accoya. De houtindustrie heeft tijdens een werkbezoek in 005.


Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (meneer Kastelein). Klik hier voor de kleuren van Hermadix en Remmers.

Dubbel Rabat Bankirai Hardhout 2. Gedroogd steigerhout kopen Steigerhoutshop steigerhoutshop. Hardhouthandel van Loon Wijk en Aalburg hardhouthandel. Houthandel HC De Goederen. Bouwtekening Bouwschema Steigerhout nodig Kijk bouwtekeningenbouwschemadoehetzelf.


Hardhout is een verzamelnaam voor alle harde en duurzame houtsoorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts