donderdag 23 maart 2017

Mahonie sapeli duurzaamheidsklasse

Sapeli behoort evenals Sipo, Kosipo en Khaya tot de mahonie familie. Het roze- rode kernhout verkleurt tot diep roodbruin en is zeer uniform van kleur. Het voorkomende kruisdraad vertoont op het kwartierse vlak de voor deze houtsoort zo kenmerkende streeptekening van donkere en lichte banden.


Droging en vochtgehalte. Opgelet met het drogen van Sapelli : het kruisdradige hout ontwikkelt droogspanningen.

Las dus genoeg tijd in tussen het drogen en de . Sapeli Mahonie Herkomst West en centraal Afrika Botanische naam. Entandropharagma cylindricum. Kleur en bijzonderheden.


Kernhout is rozerood later nadonkerend naar diep roodbruin. De houtsoort heeft neiging tot werken, maar dit kan worden ondervangen door zoveel mogelijk kwartiers hout toe te passen. Toepassingen Geveltimmerwerk .

Daarentegen is Sapli Mahonie kruisdradiger den Meranti en dient het geschaafd te worden met scherpe fraisen die in de juiste schuinte gesteld staan. Dit betekent dat met Mahonie ( Sapeli ) kozijnen met KOMO-productcertificaat kunnen worden vervaardigd. Duurzaamheidsklasse : II.


Sapeli mahonie is uitermate geschikt voor timmerhout en gevelbekleding. Mahonie , met de herkenbare roodbruine kleur, wordt toegepast voor hardhouten kozijnen, met duurzaamheidsklasse variërend tussen en 3. De afgelopen jaren, heeft het sapeli kozijn hout zich definitief genesteld in de timmerindustrie naast het rode meranti. Bent u geïnteresseerd in deze houtsoort neem dan contact met ons op wij helpen u graag! Houtsoorten worden ingedeeld in een bepaalde duurzaamheidsklasse op basis van hun weerstand tegen schimmelaantasting.


De duurzaamheidsklasse zegt. Mahonie is een veel toegepaste hardhoutsoort die van verschillende bomen komt. Allemaal worden ze Mahjonie genoem maar de wijde verspreiding maakt iedere boom weer verschillend. Deze maat is niet verkrijgbaar in gevingerlaste uitvoering.


Sapupira is een duurzame houtsoort ( duurzaamheidsklasse II) die wij importeren uit Brazilie. Sapupira is geschikt voor kozijnen, ramen en deuren maar kan ook worden gebruikt voor scheepsdekken . Wij leveren mahoniehout op bestelling. Er zijn diverse soorten mahonie.

De meest bekende zijn Sapeli en Sipo (Regina). De kern van Sapeli is rozerood. Dit verkleurt tot diepbruin. Sipo is hiervan moeilijk te onderscheiden. Bij een blanke behandeling verkleurt Sipo tot goudbruin.


Op basis van die classificaties worden houtsoorten ingedeeld in de juiste duurzaamheidsklasse. Wilt u Mahonie hout kopen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts