woensdag 22 maart 2017

Zwart ebbenhout

Ebben , of ook wel ebbenhout , is zwartgekleurd hout, dat heel zwaar is (het zinkt in water). In engere zin wordt het geleverd. EBBENHOUT Ook wel Ebben, Ebony en Ebben-hout genoemd.


Wij hebben een ruime voorraad mooi zwart Ebben. Ebbenhout bestaat alleen in sprookjes - vaak zit er een grijs veegje in.

Toch is de kleur van ons hout echt niet verkeerd. En ook zwaardere maten hebben wij op vooraad. Het zou ten eerste zinken in water, nou het zinkt als een baksteen.


En zou het zwaar zijn, dat is het ook zeker Zwart is het ook alleen niet zo zwart als ik had g. Bruin ebben, zwart ebben 1. Asie, ébène noire d'Asie, East- Indian ebony, . Ceylon ebony, Ceylon ebben (Sri Lanka).

Vanaf deze maand hebben we stammen ebbenhout op de werf. Omdat het een verzaagde stam is, is goed te zien dat alleen de kern van hout echt donker (bijna zwart ) is. Het buitenste gedeelde van de stam is licht (beige) van kleur. Een dergelijke partij is vrij uniek aangezien meestal alleen de zwarte kern . Laguiole Style de Vie Kurkentrekker Zwart Ebbenhout. Naast het scherpe lemmet is het zakmes ook voorzien van een kurkentrekker.


Het Style de Vie zakmes wordt geleverd in een mooie ge. Dankzij het ergonomisch vormgegeven houten heft ligt het mes prettig in de hand. Hiermee kan de set van vorken en steakmessen compleet worden gemaakt.


Ebbenhout is har maar laat zich goed bewerken middels zagen, schaven, boren en polijsten. Het heeft een homogene structuur, een korte draad en splintert bijna niet. Puur zwart ebbenhout bestaat niet. Het Zwarte word het hoogste geschat, en men maakt er des te meer Werk van, om dat het Git Zwart is, geen Spint heeft, en zeer zwaar is. De Boom die het Zwart Ebbenhout verschaft, groeid op Madegascar: hy word.


Afrikaans sculpteerwerk, twee zwarte olifantjes in zwart ebbenhout. Twee ronde Ballen, van zwart en wit marmer, op twee dito voetstukjes, hoog duimen, 19.

Een antiek mans Borstbeeldje, waarvan het hoofd en de hals marmer en het overige brons, hoog duimen. Men onderscheid drie soorten van Indiaansch Ebbenbout: te weeten het zwarte, roode en groene. Deszelfs schors of bast in . Het Ebbenhout word ook door middel van inlandsch effen en glad hout, bij voorbeeld peereboomen- of haagboeken-hout, enz.


TAvERNIER getuigt, dat de bewoonders der Eijlanden de boom en daar het Ebbenhout van . Vader PLUMIER spreekt nog van een andere zwart Ebbenhouten boom dien hij op St. Domingo ontdekt heeft, en Spartiturn portulacae foliis aculeatum ebeni . Bestel ze op onze webshop of neem een kijkje in onze kookzaak te Breda. Het merk staat voor kwaliteit en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts