maandag 26 juni 2017

Belasting plat dak berekenen

Bij een plat dak oefent de wind zuigkrachten uit op het dak. Deze krachten moeten kleiner zijn dan het eigengewicht van het dak om losrukken te vermijden. Sneeuwbelasting – bepaald volgens de Belgische norm.


VormcoĆ«fficiĆ«nt van de sneeuw = 0. Aan de zijgevel van de . Windbelasting platdak (wind op langsgevel).

Buitenwand opbouw nieuw. Binnenwand aanbouw nieuw. Fundering aanbouw bestaand. Veranderlijke belastingen. Berekening windbelasting op zijgevel. Latei bestaande achtergevel.


De windbelasting op constructies kan bepaald worden aan. Stel balken hart op hart m.

Alles kan tot op de komma nauwkeurig berekend worden, het dak moet dan een veiligheidsmarge krijgen, voor liften is dat een factor 1 voor daken wat minder. Voor platte en licht hellende daken tot graden is deze factor 8. Geotechnisch onderzoek en funderingsadvies. Ontwerplevensduur en betrouwbaarheid. Verdiepingsvloeren: Breedplaatvloer dik 240mm vlgs. Gewichten en belastingen : Platdak.


Volgens opgaaf leverancier). Het betreft de opgelegde belastingen op vloeren, windbelasting op de gevels en het dak en. Code plat dak gebruiksklasse.


Opgelegde variabele belasting veranderlijke belasting. Algemene constructiegegevens. Houten gordingen (enkele buiging). Spant op de verdieping: 71x1C24.


Onderstaande tabellen geven de ballast weer voor zonnepanelen op een plat dak. Uitgegaan is van een gewicht van . Beste, is er een gouden vuistregel waarmee het gewicht per m² voor een leien dak inclusief houten draagconstructie bepaald word? Sporen: Onder vrije dakhelling.

Stijlen: gevelstijlen met windbelasting. Vloer- en dakbalken, waarbij de stijfheid van het beschot en de hart- op-hart-afstand van balken voor de spreiding van een puntlast een rol spelen, kunnen worden gedimen- sioneerd. In de berekening van een plat dak wordt tevens de extra . Deze statische berekening heeft uitsluitend betrekking op de constructie in de eindfase.


De constructieve invloed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts