dinsdag 29 augustus 2017

Hardhout uit suriname

Voor de export bestaan strenge regels. Rondhout , paalhout , gezaagd hout en eindproducten vervaardigd uit hout staan op de negatieve lijst. Dit betekent dat er voor de export hiervan een speciale vergunning nodig is.


Ook moet een exportheffing betaald worden. De houtsector ziet graag dat deze beperkende factoren voor .

Basralocus hout is afkomstig uit Suriname , Braziliƫ en Frans Guyana. Het kernhout is goud-, roest- of purperbruin van kleur met een meestal bruinrode gloed. Ook komen er houtsoorten voor waarvan de velling verboden is. Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. Om rondhout , ruw bewerkt en gezaagd hout uit te voeren is een exportvergunning noodzakelijk.


Gezaagd hout in pakketten b. Ruw bewerkte en vierkant bekapte hout d. Suriname streeft naar een volledig verbod op de export van rondhout.

Naast het verzagen van hout voor de lokale markt zal ook alle houtexport dan nog slechts bestaan uit gezaagd hout : ruw gezaagd en. Naast suiker, was letterhout een gewild ruil- of betaalmiddel, in de dagen toen er nog geen geld was in Suriname. Surinaamse bedrijven, veelal met het accent op de productie van duurzaam geproduceerd hout.


Massaranduba (Manilkara bidentata,. M. amazonica, M. huberi, M. surinamensis) groeit in het noorden van Zuid-Amerika en in Midden-Amerika. In het verleden kwam het hout uit Suriname , onder de naam. Denneboos Flooring, een bedrijf uit Raalte dat gespecialiseerd is in hout , haalt haar hout uit bossen in Suriname. Daar heeft het bedrijf een houtconsessie van duizend hectare.


Dat betekent op een milieuvriendelijke manier hout kappen. Er wordt gewerkt volgens de FSC keurmerk principes. Diverse unieke stukken Stuwmeer hardhout De KuS Surinaams hardhout uit het Brokopondo stuwmeer. Op voorraad mooie dikke platen purperhart, makka kabbes en Gronfolo. ESS) in Suriname en Probos het initiatief genomen tot het organiseren van een FSC-handelsmissie naar Suriname.


Met steun van de STTC zijn medio november houtimporteurs uit zes . Het doel van dit werk is tweeledig, enerzijds een beschrijving ^e geven van een aantal houtsoorten uit Suriname behorende tot de familie der Leguminosae, anderzijds een determinatietabel tot op de soort te brengen. De keuze is ge- vallen op de Leguminosae zowel omdat deze familie een groot aantal belangrijke. J) Possentrie is een verbastering door de boschnegers in Suriname van de Engelsche naam „poison tree, in Britsch- Guiana aan den boom gegeven wegens het gevaarlijke karakter van het melksap uit den bast.

Hout, dwars doorgeZaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts