vrijdag 18 augustus 2017

Wat is osb plaat

Oriented Strand Board ( OSB ) is een plaatmateriaal dat is samengesteld uit verschillende lagen houtschilfers van een vooraf bepaalde vorm en dikte, die onderling door een bindmiddel zijn verbonden. In Europa openen twee nieuwe fabrieken, wat de Europese productiecapaciteit op 800. De laatste jaren is er nogal wat veranderd in het gebruik van samengeperst hout.


Het vrijlaten van formaldehyde en het hoge energieverbruik bij het persen, hebben spaanplaat en mulitplex platen geen goed gedaan. Bekijk, vergelijk en reserveer OSB voor jouw klus en kies direct online uit het assortiment van Praxis. Constructieplaat is plaatmateriaal dat in de bouw of bij het maken van meubels of andere constructies wordt gebruikt.

De bekendste zijn multiplex, MDF, spaanplaat, OSB en underlayment. Er zij echter veel meer soorten constructieplaten die gebruikt worden voor diverse doeleinden. Kenmerkend voor constructiepanelen is . Enkele eenvoudige ja-neevragen leiden u via een beslissingsboom naar de. In tegenstelling tot gewone spaan- of vezelplaten, kan de gebruiker uitmaken wat de sterkste richting van een OSB - plaat is. Ook: chipboar vlokkenplaat , vezelstructuurplaat.


OSB ( Oriented Strand Board) is een plaatmateriaal dat meestal bestaat uit drie lagen houtsnippers, die gebonden zijn met water- en kookvaste lijm en een beetje was. Ze worden veel gebruikt voor het afwerken van wanden, vloeren, daken en allerlei andere ruwbouw toepassingen.

OSB platen zijn goedkope constructieplaten. In dit artikel vind je terug wat OSB is en hoe je het kan . Bovendien is deze plaat uitgerust met tand en groef aan de kanten, wat zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. OSB kan een grote hoeveelheid weerstand aan vandaar dat deze houten platen vaak worden gebruikt als ondergrond voor parketvloeren. Wat zijn precies de verschillen? Het is een materiaal met een heel herkenbare look en het wordt vaak gebruikt voor constructies in de bouw.


Bijvoorbeeld als onderv. Onder de EPDM van mijn carport (de constructie is klaar) leg ik OSB -platen. Momenteel ligt mijn elleboog in het gips waardoor alles 5x langer duurt Als ik het zou riskeren om de platen beginnen te monteren, wat dus een tijdje gaat duren, en intussentijd regent het kan er een hele hoop water overlopen.


Wanneer je een osb plaat moet afzagen om juist te kunnen eindigen op een draagbalk. Kun je dan terug een nieuwe gleuf infrezen in de osb plaat ? Door zijn natuurlijke houtkleur is OSB - plaat ook op decoratief vlak interessant en laat zich gemakkelijk zagen, boren, schaven en schuren. Een osb plaat lijkt mij te dampdicht en met die houtvezelplaten zou ik geen enkel risico willen lopen op condens. Nu zijn ze nog goed belucht aan de bovenkant en kan eventueel vocht nog snel uitdampen, als je daar iets overheen legt (osbe, folie of wat dan ook ) dan zou de degeneratie van die platen wel eens kunnen . Underlayment wordt net als OSB constructieplaat genoemd.


Het verschil met een OSB - plaat is dat underlayment uit lagen bestaat die vochtvast zijn verlijmd. Hierdoor is underlayment geschikter voor toepassing in vloeren en daken.

Ideaal geschikt voor wandbekleding, verpakkingen, vloeren en ondervloeren. Voor 12:uur bestel de volgende werkdag in huis. Eenvoudig online bestellen. Afhalen in jouw vestiging.


HORNBACH Projectbouwmarkt. Er is altijd iets te doen. Wil je jouw woning voor een aantrekkelijke prijs veranderen naar een industriƫle look?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts