dinsdag 15 augustus 2017

Hout lichter maken

Donkere of vergrijsde houtoppervlakken kunnen ook zonder omslachtig schuren lichter worden gemaakt. Met deze eenvoudige maar effectieve techniek kun je bijvoorbeeld je tuinscherm, tuinhek of tuinhuisje een nieuwe look geven, zonder dat hierbij de nerven van het hout verloren gaan. Als je het hout alleen lichter wilt maken , dan is een houtbleekmiddel met twee componenten de beste optie.


Dit is een minder agressief middel dat het hout een lichtere kleur geeft zonder de uitstraling drastisch te veranderen. Meng de twee componenten met elkaar.

Lees de aanwijzingen op de verpakking om te zien hoe . Donkere meubels licht of white wash maken is de moeite waard! Het verandert je interieur direct. Bekijk ons stappenplan hoe je donker hout kunt whitewashen. Elke houtsoort verkleurt over de jaren heen.


Dit kan door verschillende invloeden komen, bijvoorbeeld door licht of de olie waarmee het is behandeld. Voordat je begint met teakhout lichter maken is het belangrijk om te achterhalen hoe het hout behandeld is.

Als je dit zelf hebt gedaan weet je dat natuurlijk . Ik heb echte eiken deuren die donker gekleurd en vernist zijn. Hoe kan ik ze terug licht van kleur krijgen? Ze was erg tevreden over het resultaat en vertelde ons dat ze ook balken blank konden maken. Daarna hebben we contact met ze opgenomen en zijn ze ook bij ons komen stralen.


In dag hebben ze alle balken weer mooi blank gemaakt en het resultaat is echt perfect. Ik had zelf verwacht dat het hout wat grof zou worden. Beste, Wij hebben over jaar kopie antieke meubelen gekocht( donker bruin), nu zou ik die graag zelf lichter willlen maken. De waterbeits is meestal een beetje in het hout gedrongen, maar kan er vaak toch gewoon worden afgeschuurd.


Het kan daarna weer worden . In deze video laten we zien hoe je eikenhout kan bleken. In een van de kamers van het appartement waar wij naar toe gaan verhuizen is muur van vloer tot plafond helemaal bezet met een vrij donkere kleur schroten. Diverse producten om houtwerk te logen en te bleken vind u hier op deze pagina.


Met een loog wordt het hout (vooral eiken) donkerder en met een zuur wordt het hout lichter van kleur. Voor wie liever het pure spul heeft: Oxaalzuur of zuringzuur voor het maken van ontweringswater. Resume: Veel tropische houtsoorten zijn onbehandeld vele malen lichter als wanneer ze behandeld zijn, door invloed van zonlicht verkleurd elke houtsoort.

We kunnen van uw tropische houten vloer geen Eiken maken ! Het eindresultaat van gebleekt Kambala in de white wash, omkleuren van tropische houtsoorten. Hallo, weet iemand een manier om het donkere gelakte mahoniehout van een scheepsinterieur lichter van kleur te maken ? Hallo ik wil graag mijn eikenhouten keuken wat lichter maken. Het is nu namelijjk te geel naar mijn zin. Eigenlijk wil ik de kleur terug van onbehandeld eiken. De enige behandeling die het hout nu heeft ondergaan is alleen olie.


Een meubel restaureren betekent gebruik maken van de duurzaamheid van oude meubelen in massief hout. Beschadigde oppervlakken in hun oude glorie herstellen is geen eenvoudige klus, maar er bestaan tegenwoordig heel wat kant -en-klare producten die het werk een stuk lichter maken. Op de volgende pagina staat denk ik een goed voorbeeld van het resultaat dat je kunt verwachten: Koloniale tafel licht maken.


Voor donkere meubels wordt nog wel eens een mindere kwaliteit hout gebruikt, omdat je vlekken e. Hallo, Ik wil deze kast lichter van kleur maken , met behoud van de houtnerf. Kan ik gewoon schuren en dan behandelen? Met een beits dacht ik, maar misschien is iets anders beter.


Verf- en houtrotherstel adviseur. Even een vraagje voor de klussers onder ons: We hebben een houten eettafel overgenomen van de vorige bewoners van ons huis. Donker geoliede vloer lichter maken , kan dat?


Merbau houten vloer lichter maken ? Meer resultaten van forum. Whitewash hoe doe je dat? Verftechnieken verftechnieken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts