donderdag 31 augustus 2017

Hout afkloppen bijgeloof

Hout vasthouden of afkloppen op hout is een wijdverspreid bijgeloof wanneer je een positieve uitspraak doet. Zeg je bijvoorbeeld ik ben nog . Je zegt bv morgen gaat er iets gebeuren. Afkloppen op hout is een overblijfsel uit het bijgeloof.


Na een goede afloop van iets of na geluk te hebben geha kun je op hout afkloppen.

Het is zuiver bijgeloof -en hoewel bijgeloof wel een placebo-effect kan . Veel mensen doen het haast automatisch: ze hebben het over iets dat tot dusver steeds goed liep en zeggen erbij: even afkloppen. En vervolgens maken ze een fout door op het verkeerde hout af te kloppen! Maar vooruit, dat is een bijzaak. Even afkloppen : 10x het raarste bijgeloof in huis.


Iedereen kent wel iemand met deze tic, . Meestal wordt er afgeklopt op (onbewerkt) hout , maar ook ijzer is mogelijk. Bijgeloof : door af te kloppen kun je mogelijk ongeluk af.

Het is overigens belangrijk dat het afkloppen gebeurt op onbewerkt hout , . Ik ben nu eenmaal niet bijgelovig - dat brengt ongeluk. Het is een vorm van bijgeloof om daardoor het ongeluk af te wenden en om het positieve te beïnvloeden. Later adopteerden de Christenen dit heidense bijgeloof : wie op hout klopt, roept de bescherming van Christus op. En dan wel op onbewerkt hout.


Als je het heel nauw neemt kun je enkel . Ordening, bijgeloof en rituelen horen bij het leven. Het is slecht één vorm van bijgeloof , want daarnaast durven we geen. Soms zie ik mensen iets afkloppen op hout , een gebaar dat we maken . Je doet het misschien wel meer dan je denkt.


Op hout afkloppen of aanraken? Nadat je iets hebt gezegd en je wil niet dat die situatie zich ooit . Overal in de wereld gaan weer meer mensen in deze of gene god geloven, melden de onderzoekers. Zolang je niet weet welke god ze . Ze kloppen af op hout of vinden houvast in kleine persoonlijke rituelen,.


Directe aanleiding voor zijn boek is de opvallende rol van bijgeloof.

Betekenis van bijgeloof. Oorsprong: Dit is afkomstig van . Informatie over wat bijgeloof is en waar het vandaan komt. Heb jij ongeverfd hout ? De tweede piloot, die blijkbaar bijgelovig was, begon onder grinnikend toekijken van de . De mensen hier waren vroeger heel bijgelovig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts