maandag 16 april 2018

Mahonie duurzaamheidsklasse

Midden-Amerika zijn schaars en staan op de CITES-lijst appendix II. Swietenia macrophylla King levert lichter . Het spinthout is niet duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse V). Amerikaans mahoniehout is gemakkelijk bewerkbaar.


Toch doet contact met ijzer het natte hout vergrijzen, en met koper of messing verbruint het.

Nadat de risicoklasse is vastgestel dient te worden bepaald welke duurzaamheidsklasse het hout. Omdat meranti in een wat lagere duurzaamheidsklasse valt dan bijvoorbeeld afzelia en merbau, moet het wel geschilderd worden om de levensduur te verlengen. Over het algemeen komt de prijs van meranti in de buurt van die van merbau. Vergelijkbaar met Merbau. Entandropharagma cylindricum.


Kleur en bijzonderheden. Kernhout is rozerood later nadonkerend naar diep roodbruin. Alles over de eigenschappen en bewerkbaarheid van mahonie vindt u op Alles-over-hardhout.

Impregneerbaarheid: het is zeer moeilijk impregneerbaar, maar vanwege zijn duurzaamheid is dit ook niet nodig. Duurzaamheid : het hout is van nature erg duurzaam ( duurzaamheidsklasse 2). Het oppervlak van mahonie is gladder dan het oppervlak van andere hardhoutsoorten, omdat deze minder houtporiën en nerven bevat. Dat resulteert in een gladder eindresultaat. Hierdoor krijgt men een beter gesloten verflaag wat weer belangrijk is voor de levensduur van die verflaag.


Dit houtsoort is van nature roodbruin en is afkomstig uit West- Afrika. Het is een hardhout dat veel wordt gebruikt in de scheepsbouw, maar is ook uiterst geschikt als kozijnmateriaal. De kleur van eikenhouten kozijnen kan variëren van donkerbruin tot geel. Allemaal worden ze Mahjonie genoem maar de wijde verspreiding maakt iedere boom weer verschillend.


Sipo heeft over het algemeen bijna geen kruisdraad en is daardoor iets makkelijker te schaven. Bent u geïnteresseerd in deze houtsoort neem dan contact . Voorbeelden hiervan zijn afromosia, bangkirai, ceder, wengé, europese eik, kastanje, mahonie. Mahonie valt onder duurzaamheidsklasse en 3. De houtsoort heeft neiging tot werken, maar dit kan worden ondervangen door zoveel mogelijk kwartiers hout toe te passen.


Toepassingen Geveltimmerwerk . Ook beschikbaar met FSC certificaat. Omschrijving: Het kernhout is roodbruin .

Behalve om zijn esthetiek is mahoniehout eveneens om zijn duurzaamheid een van de bekendste en geliefdste tropische houtsoorten, die . De biologische duurzaamheid van hout is de weerstand tegen verwering en tegen aantasting door levende organismen zoals schimmels en insecten. Afrikaans mahoniehout is gemakkelijk bewerkbaar. De duurzaamheid van de houtsoort is enorm belangrijk en wordt ingedeeld in categorieën van I tot V. I is de beste categorie: concreet wil dit zeggen een weerstand van meer dan jaar in contact met de grond en zonder behandeling.


Bij een duurzaamheid van II tot V is een behandeling aan te raden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts