donderdag 26 april 2018

Pefc hout

Om garantie te geven aan jouw klant dat een product uit een PEFC -gecertificeerd bos komt is het belangrijk om het PEFC -gecertificeerde hout , papier of karton vanaf het bos tot in het eindproduct te volgen. Hiervoor heeft PEFC Chain of Custody certificering: een certificaat voor bedrijven in de handelsketen die daarmee . Werken met duurzaam hout is allang niet meer een tren steeds meer opdrachtgevers vinden dit een vanzelfsprekendheid! Het overgrote deel van de houthandelaren en timmerfabrikanten beseffen dat en hebben het PEFC Chain of Custody certificaat. Hout is sterk, mooi en een .

PEFC is een internationaal keurmerk voor hout (producten) en papier. PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification. Het PEFC -certificatiesysteem is een betrouwbaar en transparant systeem om de houtstromen te volgen, van in het bos tot bij de consument.


Onafhankelijke certificatie-instellingen doen de controles, zowel in het bos (het beheer van het bos) als bij de bedrijven die het hout verwerken (opslag, verwerking, transport, verkoop) . Behalve wanneer de productie hiervan samen gaat met ontbossing en bedreiging van diersoorten. Om de aarde te beschermen tegen de desastreuze gevolgen, zijn er wereldwijd diverse kwaliteitslabels in het leven . De twee bekendste keurmerken zijn PEFC en FSC.

Wat is nu eigenlijk het verschil ? Om de druk van houtwinning op het milieu te verminderen, wordt er meer en meer aan duurzaam bosbeheer gedaan. Maar hoe kunt u weten of het product dat u . PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijde non-profit , onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame mannier worden beheerd. LTL Woodproducts heeft PEFC gecertificeerd hout.


Bekijk hier onze certificaten en informeer naar ons assortiment PEFC en FSC gecertificeerd hout. Voor naaldhout geldt echter dat het PEFC -gecertificeerde aanbod groter is dan FSC. Maar voor de vraag geldt juist het omgekeerde: die is groter voor FSC- gecertificeerd naald- hout dan voor PEFC. Mengen van FSC-gecertificeerd hout met PEFC -gecertificeerd hout en dit vervolgens verkopen onder FSC-claim biedt.


FSC en PEFC bieden de volgende mogelijkheden om hout van de twee keurmerken te mengen in product:Bijmengingsmogelijkheden FSCBijmengingsmogelijkheden PEFCDaarnaast kunt u ook contact opnemen met Keurhout. Deze handelsketen biedt bedrijven de mogelijkheid om FSC en PEFC hout onbeperkt te . Nederlandstalige vertaling van het document PEFC. Verantwoord bosbeheer en verantwoorde bosexploitatie zijn voor ons . Ook jij kan je steentje bijdragen.

Kies voor FSC of PEFC Het is vrij eenvoudig. PEFC en FSC zijn labels die garanderen dat het hout of papier dat je aankoopt uit duurzaam beheerde bossen komt. De labels worden gecertificeerd. De vezels die gebruikt worden voor de productie van het papier, moeten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen of gerecycleerde vezels. Ook stad Vilvoorde maakt gebruik van gelabelde hout - en papierproducten om de toekomst van onze bossen te vrijwaren.


Het label heeft twee varianten: PEFC en PEFC gerecycleerd. Naast het gebruik en aankoop van PEFC producten binnen de eigen stadsdiensten willen we dit ook bij de inwoners promoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts