maandag 23 april 2018

Teakhouten dek maken

Het leggen van een Teakdek is een vak appart. Scheepstimmerman Arjen Waaijenberg legt tijdens de. Teakhout is de aangewezen houtsoort voor het leggen van een dek. Dit heeft te maken met de gunstige eigenschappen van dit hout.


Teak heeft een minimale werking en is van nature zeer bestand tegen water en rot. Belangrijk voor alle soorten dekhout is dat het te gebruiken hout zo kwartiers (quartier) .

ARC marine heeft een ruim assortiment ( teak ) jachtbouw materialen o. Wij hebben een ruime voorraad Teak deklatten, lijfhout en vissingdelen. Dekdelen zijn bij ons een gangbaar artikel, we laten ze met kilometers tegelijk maken met een grote machine. Ook lijmen, primers en nadenkit hebben we op voorraad - wij geven u GRAAG advies!


Prijzen en afmetingen: Klik hier voor onze prijslijst en . Je zult eerst de huidige staat van het dek in orde moeten maken , dus eigenlijk moeten komen tot een goed stalen dek , en dan mag je alsnog met een flink gevulde buidel komen om het weer mooi met een teakvervanger te beplakken. Als je op zout water ligt dan gewoon een paar emmers water er overheen en je ziet je dek opknappen. Kijk uit met allerlei middeltjes.

Ik heb Cleaner van Teak Deck Systems gebruikt, toen ik daar dealer van was. Kg kost euro, dus zelf maken loont absoluut. Er kan vocht onder komen, waardoor het multiplex onderdek kan gaan wegrotten. Of waardoor, als het teak is opgebouwd uit multiplex met teakfineer , de delen zelf kunnen gaan rotten.


In die gevallen zult u een berekening moeten laten maken voor een geheel nieuw teakdek. Of u zult moeten kijken naar . Zelf heb ik het rubberen van teak uitgevoerd bij de bakskistdeksels van een Victoire 9en het leggen van teak in (verzonken dus) een. Een dek van teak leggen is vanwege de buigingen moeilijker dan het leggen van teak. Onderhoudsvrije kunststof teakdekken. Een kunststof teakdek van permateek is.


Dat het er prachtig uitziet en veel goedkoper is als een teakhouten dek is natuurlijk mooi meegenomen. Een permateekdek heeft goede. Het maken van een kunststof teakdek is een stukje ambachtswerk.


Het denk wordt opgebouwd uit . Een Teak dek leggen is specialistisch werk, en is op veel manieren te leggen. Elke methode heeft zijn. Wij beschikken over jarenlange ervaring en hebben een geheel eigen visie waar het gaat om teakdekken.


Toch wil je van je boot een mooi tweede huis maken en zul je de boel ook graag zo schoon mogelijk houden.

Na een paar weken had ik een mooie en volledige dek lay-out gemaakt waarin elk dekdeel , elk kantstuk precies was ingetekend. Hieruit was overigens ook gemakkelijk de teak bestelling te maken. Ik was al een paar keer op bezoek geweest bij de Amsterdamse Fijnhout Handel om me voor te laten lichten over allerlei . Wat u dus zeker niet moet doen is het teakdek schoonmaken met een hogedruk reiniger of harde borstel. Schoon-schip- maken reiniging en optisch onderhoud van boten, jachten, en ribs. Een teak marin kunststof teakdek is het ultieme alternatief voor het traditionele teakhouten dek.


Wilt u én de voordelen van Permateek kunststof teakdekken én zelf aan de slag? De Graaf Watersport biedt u alle mogelijkheden. Wij maken voor u een compleet nieuw dek. Van de te bekleden delen wordt door ons een sjabloon (mal) gemaakt.


Met het vervangen van die kitnaden moet je dus ook geen haast maken he…. Naast het dek moest er ook tussen de . Hoe bescherm ik mijn teakdek na het schoonmaken ? Nadat je het teakdek schoon hebt gemaakt wil je het natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Tegelijkertijd wil je ook dat het dek niet glad wordt.


Breng daarom na het schoonmaken impregnerende teakolie aan op het dek. Via digitale technieken, AutoCAD tekenwerk en CNC-freeswerk vervaardigen wij uw teakdek, dek componenten of series. Deze olie beschermt het teak.


Hierbij maken wij gebruik van de allerbeste grondstoffen: geselecteerd teakhout en de beste merken verlijming en kitten. Teak dek componenten Voor seriesloepen en -jachten kunnen wij teak dek. De Nirvana is inmiddels jaar jong en wij vonden dat het nodig was om het teak te vervangen. Op diverse plaatsen waren de rubbernaden verdwenen. Nadat het rubber van de naden uur uitgehard is, kan begonnen worden met het verwijderen en het vlak maken van het dek.


Dit gebeurd met een speciaal steekmes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts