donderdag 22 december 2016

Bouwvergunning voor pergola

Onze buren hebben, in de voortuin, een paar jaar terug een pergola geplaatst, op meter voor hun woning langs, met een . Deze schutting is meter hoog, waardoor de pergola er dus 50cm bovenuit. Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning ) nodig. Soms is geen vergunning nodig . Is een vergunning voor een terrasoverkapping verplicht?

Zodra een dergelijke vergunning is verleend kunt u binnen weken. Indien uw buren daadwerkelijk een pergola bouwen die voldoet aan de . Aangezien een pergola een te bouwen constructie is, moet er in sommige gevallen een vergunning worden aangevraagd. Gelukkig is dit in de meeste gevallen . Aangebouwd tuinhuis, carport, garage, veranda of pergola. Of een overkapping zonder bouwvergunning gebouwd mag worden is.


Voor een pergola zal echter vaak een lichte bouwvergunning noodzakelijk zijn, . Carport of overkapping vergunningsvrij bouwen mogelijkheden!

Een carport of andere overkapping kan vergunningsvrij . In de meeste gevallen hoef je geen vergunning aan te vragen voor een terrasoverkapping, pergola of prieel te plaatsen. Als je geen enkele van de volgende . Let wel: als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning verplicht en ook de medewerking van een architect. Dit geldt dus ook voor als . Het uitbreiden van een woning is nooit vrijgesteld van vergunning. Voor werken waarvoor een vergunning voor stedenbouwkundige handelingen nodig is, . Valt een pergola onder tuinmeubilair? Ja, een pergola wordt gezien als tuinmeubilair, zie de toelichting op artikel onderdeel van bijlage II van het Besluit . Ditmaal vanwege een zonder vergunning aangebrachte pergola –achtige constructie op een bestaand balkon aan de voorzijde van een . Voor kleine aanpassingen vaak geen vergunning nodig.


Als u wilt gaan bouwen of verbouwen, hebt u meestal een omgevingsvergunning (vroeger bouwvergunning ) nodig. De regels verschillen per bouwwerk en per . Voor een aantal bouwwerkzaamheden hebt u altijd een vergunning nodig, bijvoorbeeld voor een dakterras, een dakopbouw, een balkon en een wijziging in de . Voor welke werken heb je geen bouwvergunning nodig? En welke werken moet je enkel melden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts