woensdag 21 december 2016

Meranti behandelen

Ik heb onlangs gebouwd en heb zeer veel houtwerk ( meranti ) gebruikt als afwerking, wat natuurlijk mooi oogt, doch veel onderhoud vraagt. De winter staat straks voor de deur, daarom wil ik mijn houtwerk reeds nu behandelen. Wat raadt u mij aan van behandeling ? Ik ben een leek op het vlak van behandeling van hout dus had ik graag jullie raad. Wat zijn de stappen die je moet doorlopen om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen ivm het verven ?

Eerst een bepaald product toepassen ? Olie, verf, beits, lazuur of coating? Welk hout en hoe afwerken? Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren daarvoor! De harde houtsoorten -onder andere merbau en meranti - vinden hun bron in trager groeiende bomen, hetgeen de structuur harder, compacter en.


Houten staanders en kozijnen die grenzen aan een muurkant eerst aan die muurkant behandelen met een loodvrije menie (veelal oranje van kleur). Hout is nog steeds het ideale materiaal voor ramen, deuren en andere buitenelementen van een huis.

Wij krijgen een schuifpoort van meranti hout en willen deze graag zo behandelen dat het zijn natuurlijke kleur behoudt. Hoe en met welk product kunnen. Kaal (nieuw) meranti lakken, wil graag goed. Onbewerkte binnendeuren echt hardhout hoe.


De duurzaamheid hangt samen met de volumieke massa. Schimmels in geveltimmerwerk 1. Finland heef een droger klimaat waardoor hout veel minder snel aangetast wordt door allerlei schimmels. In Nederland is het raadzaam om meranti goed te behandelen. Meranti mag dan wel hardhout genoemd worden. Behou een noodzaak voor de duurzaamheid.


Deze houtsoort is zachter dan afzelia. Qua kleur is meranti roodbruin à rozebruin. De houtsoort is geschikt voor buitenschrijnwerk, maar niet voor toepassingen zoals dragende structuren en . Liefst iets dat in het hout trekt.


Bij Belisol worden de houten deuren voornamelijk uit de houtsoorten afrormosia en meranti gemaakt. Maar wat is nu net die duurzaamheidsklasse en hoe zit dat bij de verschillende soorten.

Deze laatste zijn dus niet door een voorbehandeling te vermijden. Door een behandeling met hardhout olie kan de oorspronkelijke kleur behouden worden. Het onderstaande kunt u . Natuurlijke vergrijzing hout. Als klant verwacht men houten ramen en deuren die mooi egaal gaan vergrijzen. Bijkomend wordt verwacht dat dit houten buitenschrijnwerk niet meer behandeld of geverfd moet worden.


Maagpijn, krampen in de maag, en een ongemak in de ingewanden is moeilijk te beschrijven en kan het resultaat zijn van een voortdurende angst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts