woensdag 21 december 2016

Tafelblad lijmen steigerhout

Steigerhout mooi verbinden en afwerken is niet moeilijk. Wij laten je graag zien hoe je dit doet met een. Het is heel goed te doen om zelf een tafelblad te maken van balken.


Vaak maakt men de balken aan. Dat betekend goed vlak en haaks schaven, goede lijmen gebruiken en . Kies je gewenste afmetingen van het steigerhouten tafelblad en afwerking.

Ik heb een buitentafel gemaakt van gebruikt steigerhout. De planken voor het blad heb ik dmv deuvels en houtlijm met elkaar verbonden. Tafelblad maken voor salontafel.


De twee pootdelen zijn nu klaar voor montage aan het tafelblad. Heb ook bij verschillende steigerhout meubel makers na gevraagd en de. Het blijkt dat de lijmtafel die ik heb gemaakt (het houten framen achter het blad) goed voldoet: ik kan mijn klemmen kwijt en kan het blad steeds recht blijven . Het stalen frame en eikenhouten tafelblad.


Een houtverbreding wordt gebruikt om panelen te maken.

In dit artikel ga ik uitgebreid in op hoe je een houtverbreding te maken en wat er bij . Het aan elkaar lijmen van houten plankjes lijkt simpel maar . De vraag naar meubelen van steigerhout blijft, ook al dacht men dat het een hype was,. Géén gebruik van schroeven Wél gebruik van lijm , deuvels en brats. Leg de planken waar het tafelblad op kan steunen op je werkbank neer. Lijm daarna genoeg planken aan elkaar om een blad met een diameter van meter . Door op te letten hoe planken aan elkaar te lijmen voorkom je erg kromtrekken later. Lees hier aan de hand van projecten hoe je eenvoudig tafelbladen , barbladen en aanrechtbladen voorziet van een harde glanzende epoxylaag.


Behalve schroeven kun je de planken aan elkaar spijkeren of lijmen , dat zijn. Om steigerhouten meubelen netjes te monteren zijn houten deuvels een goede . Dan dus eerst lijmen en daarna de schroeven erin draaien. Maak de epoxy lijm aan en vul de sleuven op met de lijm en latjes.


Schroef nu de houtdraadbouten vast in het tafelblad. We kunnen bij Eppinga massief houten tafelbladen op maat leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts