maandag 12 december 2016

Fraké hout

Limba, Akom Herkomst Tropisch West-Afrika Botanische naam. Kleur en bijzonderheden. Fraké kan in kleur variëren van lichtgeel en geelgrijs tot . Platowood levert 1 duurzaam, vormvast en goed verwerkbaar hout.


Fraké noir, is de merknaam voor thermisch verduurzaamd Limba.

Door de behandeling krijgt het hout ook zijn specifieke kleur en tevens de warme en . Thermisch behandeld hout van snelgroeiende soorten zoals Fraké (Limba). Fraké is een snelgroeiende loofhoutsoort, afkomstig uit verantwoord beheerde FSC-bossen in West-Afrika. Fraké Noir is een door en door gemodificeerde loofhoutsoort met een mooie, exotische, natuurlijke en stijlvolle uitstraling. Naast gevelbekleding is Fraké Noir ook uitermate geschikt voor het bekleden van bergingen, tuin- en geluidsschermen.


Fraké wordt door het hittebehandelingsproces opgewaardeerd naar Duurzaamheidsklasse I. Naast het verhogen van de duurzaamheid van het hout , wordt ook het krimp en zwelgedrag van Fraké Noir . Houtsoort: Fraké (Limba).

Bewerkbaarheid: Fraké is zowel machinaal als met de hand goed te bewerken. De houtsoort Fraké is een houtsoort die van zichzelf alleen voor interieurtoepassing in aanmerking komt. De duurzaamheid (lees: schimmelresistentie) is daarbij beperkend. Het hout kenmerkt zich door een onregelmatig voorkomend lijnenpatroon. Het donkere lijnenspel is na modificatie nog steeds zichtbaar.


Fraké is een uit West Afrika afkomstige loofhoutsoort, ook wel Afrikaans Eiken genoem met een vlamachtige tekening en bevat soms zwarte lijnen en gaatjes (pinholes). Door het modificatieproces krijgt het hout een warme notenhoutachtige kleur en daarmee een mooie robuuste, nostalgische en stijlvolle uitstraling. De verkleuring, in de vorm van bruinachtige vlammen, zijn een vorm van afweer van het hout op de aantasting van insecten.


Bijzonder hoe hout soms zijn vorm en structuur krijgt! De stammen zijn gedroogd en . Fraké Noir: de houtsoort is al net zo mooi en veelzijdig als zijn naam doet vermoeden. Het is de merknaam voor thermisch verduurzaamd Limba.


Door de thermische modificatie lijkt Fraké sprekend op donkerbruin Noten hout , maar dan wel met duurzaamheidsklasse waardoor het uitstekend geschikt is voor gevelbekleding. Het geschaafde planchet in geplatoniseerd fraké FSC heeft een glad oppervlak. Gevelbekleding FSC: Fraké thermo hout.


Frencken heeft uitgebreide testen gedaan met de meest gangbare KOMO gecertificeerde lijmen. Dankzij het proces is het hout beter beschermt tegen water en verval, is het beter geïsoleerd en zal het minder snel krimpen of uitzetten.

Limba is een houtsoort afkomstig van Terminalia superba (familie Combretaceae ) die voorkomt in West-Afrika. Het wordt ook als Fraké of Akom aangeduid. De boom kan tot meter worden en draagt een vlakke kruin.


Hij draagt bloemen op het einde van het droogseizoen. Het bruine hout kan witte of donkere strepen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts