dinsdag 13 december 2016

Gebrand larikshout

Tom heeft Pieter Weijnen ingeschakeld om dat mooie gebrande larikshout te krijgen. Pieter is een expert in deze techniek, die hij op rondreis door Japan is tegengekomen. Vroeger vlogen er nog weleens huisjes in brand in Japan en dan ging vaak de rest van de wijk mee. Daarom bedachten de Japanners daar iets tegen. Het verkolen zorgt voor een verduurzaming van het hout.


Het is op deze manier beter bestand tegen vocht.

Deze Shou Sugi Ban planken geven uw gevel een unieke uitstraling. Voor de gevel gebruikte hij zwart gebrand larikshout. Het kantoor staat in Amsterdam, de werkplaats op het terrein van de Houthandel en -zagerij L. Een eeuwenoude Japanse techniek: zwart gebrand larikshout - Eigen Huis en Tuin.


Shou Sugi Ban, gebrand ceder of lariks is een product dat alleen op bestelling wordt geproduceerd. We kunnen in overleg gevelbekleding of planken in vele houtsoorten leveren of behandelen. Een goed profiel is belangrijk daar niet ieder profiel geschikt is voor deze techniek.


U kunt aangeven of u klasse of wilt . Het hout brandden wij zelf.

Het was op dat moment uniek in Nederlan en zelfs in Europa. Iedereen wilde weten waar zij dat mooie gebrande . De traditionele Japanse geveltechniek Shou Sugi Ban waarbij hout tot houtskool wordt verbran maakt het hout paradoxaal genoeg brandwerend. Het is toepasbaar voor gevelbekleding, schuttingen en interieur.


Met specifieke detaillering is het gebrande hout zo goed als onderhoudsvrij. De stammen waar de woning op rust, werden geleverd door Staatsbosbeheer en LokaalHout leverde de rest van het hout. Deze techniek wordt Shou-Sugi-Ban genoemd.


Het gebrande hout is onderhoudsvrij, aldus leverancier Zwarthout uit Laren. Pieter Weijnen paste voor het eerst gebrande lariks toe bij de bouw van zijn tweede energie-neutrale huis op Steigereiland. Het afgelopen jaar heeft Pieter Weijnen zich gewijd aan het onderzoek naar en perfectioneren van het branden van hout, zowel het productieproces als het uiteindelijke product. De kazerne werd geschikt gemaakt voor het winterrestaurant en kreeg een subtiel ingepaste nieuwe façade, een nieuwe vloer en werd voorzien van 3 . Vrij en groen wonen op een fijne plek in Oosterwold. FUNEN is een bijzonder ontwerp voor een bungalow van rond de 1mmet een hoog plafond.


Een mooie combinatie van ambachtelijke materialen: zwart gebrand larikshout , bruin-oranje baksteen en oranje keramische pannen. Rara: het torent bijna m boven de straat uit, en toch valt het van een afstandje nauwelijks op. Een villa vermomd als duin met een verkoold bos op de top! Of liever gezegd: een villa die voor de helft in het bestaande duin is ingegraven en verder is afgewerkt met gebrande lariks gevelbekleding.


Dit is het traditionele Japanse Shou Sugi Ban en het oerproduct van Zwarthout. De wat brosse koollaag vraagt om specifieke detaillering om de invloed van weer en wind te verminderen.

Continu zijn wij op zoek naar nieuwe, unieke BarnWood-producten. Zo kwamen wij onlangs in aanraking met dit prachtige Siberische lariks dat behandeld is volgens de traditionele Japanse Shou Sugi Ban-methode. Dit is een methode speciaal voor het maken van unieke wandbekleding.


Tijdens de behandeling wordt het . Tonosho Eik, gebrand , gefixeerd. Postadres: Edmond Halleylaan 46. ZV Amsterdam bezoekadres: Zijtak 2. Lariks hout in Groningen en omstreken. Bestel snel in de webshop van Janjp.


Ontbrekend: gebrand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts