woensdag 31 mei 2017

Compostzeef maken

Berichten over zelf compostzeef maken geschreven door De Fruitberg. De fijnere delen vallen door de compostzeef en wat te grof is blijft simpel op de zeef liggen. Dit materiaal wat op de zeef blijft liggen wordt weer terug in de compost vat gegooid of wordt later verwerkt op de composthoop. Een compostzeef kan je makkelijk zelf maken.


Met een grof stuk stevig gaas kom je al. Een zeef kun je vrij gemakkelijk zelf maken.

Iets moeilijker is het vinden van de juiste gaas. Deze moet niet enkel de juiste maaswijdte hebben , maar ook stevig zijn en bij voorkeur roestvrij. Gaas gemaakt uit een dunnere . Wormencompostzeef in de maak voor het zeven van een overjarige mesthoop. Wil jij binnen of buiten composteren? Heb je te maken met veel keuken- en tuinafval of heb je eerder een beperkte hoeveelheid afval voor de composthoop?


Handige zeef om compost of grond uit te zeven. Compostzeef 1x cm.

Je kan de zeef in de tuin plaatsen of rechtstreeks op een kruiwagen. Naargelang de toepassing moet je de compost soms zeven. L x B)Materiaal: verzinkt staalGebruikstips: Gebruik deze ze. Er circuleren meerdere zeven op het forum maar er kan er altijd nog wel eentje bij.


D Alleen vind ik ze allemaal zo klein (de mijne inclusief)! Voor volgend jaar ga ik gewoon een manshoge zeef maken , kan ik de compost (of de aarde) gewoon in een zwiep tegen die zeef aan gooien zonder bang te hoeven . Nergens te koop in de handel, maar ik kan er eentje voor u maken. Dit is een vrij eenvoudige constructie die gemakkelijk door een knutselaar nagebouwd kan worden. Nu schijnen mensen met een volière dit af en toe in huis te hebben, maar ik kan bij volière-bedrijven maar niet slagen.


De kleinste maasgrootte die ze in huis hebben ligt rond . Je steekt een stuk gereedschap van gegalvaniseerd staal, dat ongeveer een meter lang is, in de composthoop. Als je het gereedschap weer omhoog trekt, klappen er twee bladen uit die een roerbeweging maken , waardoor er zuurstof in de hoop wordt gebracht. De druiven plukken , zachtjes laten koken en zeven eerst door een grove en daarna een fijne zeef en het sap koken met geleisuiker. Reactie op een bericht Jan F. Ik zeef ze nadien ook altijd.


Het meeste werk in de tuin is wel achter de rug. Over compost heeft u in deze rubriek al verschillende keren kunnen lezen, dus daarover hoeven we u niets te . Deze compostzeef maakt compost zeven kinderspel.

Om te grote stukken organisch materiaal uit je compost te verwijderen is deze compostzeef ideaal. Met de elektrische roterende compostzeef van Westfalia zeef je met gemak enorme hoeveelheden compost, grond en zand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts