woensdag 31 mei 2017

Maximale overspanning stalen ligger

Al deze balken zoals HEA, HEB,IPE en. Vloerdikten of -hoogten beton ter plaatse gestort, op lijnvormige steunpunten, tot ca. Waarom heeft een ligger.


De schuur is 20x7m,de overspanning van de stalen balken is dus 7m. Spanning stalen ligger ,fud.

Onze maximale bouwbreedte is 11m en we wouden onze living volledig in de breedte leggen achteraan de woning (tuin). Zoals Marburg aangeeft zijn er mogelijkheden om de paal te vermijden, met een omgekeerde balk in staal of beton, maar die meter kan ook . Overspanning met stalen profielen HEA HEB IPE HEM. VOORBEELDEN IN STAALBOUW - WONINGBOUW. Staalframevloeren voor de woningen en appartementen: liggers , hart-op-hart maten en maximale overspanningen.


Om geen staanders meer nodig te hebben ben ik van plan de volledige mtr te gaan overspannen met een stalen H of I-balk. In de hoek waar de sneeuwophoping plaatsvindt (ervaring met de vorige overkapping) is het dak aan drie zijden ondersteund (2x muur en 1x ligger ).

Voor de berekening van stalen balken is enige voorkennis vereist: krachtswerking (algemeen), momenten, basiskennis mechanica en statica, vectoren, basiskennis wiskunde, basiskennis differentiaal (afgeleiden) en integraalrekenen. Indien U een exacte berekening wenst, dan kan U terecht op deze pagina. Uiteraard kun je met gelamineerde liggers wel tot moverspanning komen.


Gratis online berekening van ligger op steunpunten. Voer de belasting, lengte, materiaal en profiel in. Rekenresultaten zijn maximaal moment, maximale spanning en doorbuiging. Als kipsteunen die de onderrand van de ligger steunen nodig zijn geeft het programma dit aan. Isolerende spuitmateriaal.


Aanbevolen ontwerpstrategie. Conclusie: zwaar belaste hoofdligger is in houten balk uit te voeren indien liggers worden verlijmd. Er zijn twee hoge stalen profielplaten voor vloeren met grotere overspanningen. Exclusief doorbuiging staalplaat en liggers tijdens uitvoering. De maximale slankheid ( overspanning : vloerdikte) van doorgaande vloeren is 35.


Uit de eerstgenoemde eisen volgt de berekeningswijze van de ligger. SadEf biedt u het meest uitgebreide gamma aan ZEd- profielen dat overspanningen van de gordingen tot m toelaat. Dan heb je een maximale overspanning van meter.

Als je er een stalen profiel aan maakt ga je dit best redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts