dinsdag 23 mei 2017

Hout schuren

Hout schuren en mooi afwerken is niet moeilijk. Wij laten je graag zien hoe je dit doet met het juiste. In dit artikel over schuren , schuurpapier en schuurtechnieken.


Lees hier alles over de tips and tricks van het afwerken van hout en hoe je het schitterende detail van het hout naar voren brengt. Het is dan dus niet per se nodig om alle lak of verf eraf te schuren.

Maar als je wilt beitsen, of een wash wilt aanbrengen (whitewash, greywash, colourwash) met verdunde verf of met was, dan moet je echt alle oude lak- en verflagen verwijderen. Alleen dan kan het product in de nerven en in het hout. Beter schuren hoeft niet langer te duren, slechts op de juist manier! Welk schuurpapier moet je gebruiken?


Schuurpapier Schuren begint met kiezen van het juiste schuurpapier. Of je nu met de machine of met de hand wil gaan schuren , het . Schuur altijd met de nerf van het hout mee om krassen te voorkomen.

Je kan eventueel een schuurblokje gebruiken om handiger te werken. Gouden regel: begin het schuren met schuurmateriaal met een grote korrel en ga geleidelijk over naar een fijnere korrel. Hierdoor kan je grote krassporen beter wegwerken.


Zorgvuldig schuren en plamuren is de basis voor een strak geschilderd eindresultaat. Je kunt zelf eenvoudig schuren door het stappenplan van KARWEI te volgen. Roterende schuurmachine. Snel en veel, dat is de kwalificatie van de schuurcapaciteit van dit type machine.


In tegenstelling tot vlakschuurmachines trilt de zool van deze machine niet, maar draait rond. Daardoor is deze machine minder geschikt voor het (vlak) schuren van hout en andere zachte materialen zoals kunststof. Loszittende verflagen verwijderen op eerder geschilderde houten delen. Eventueel aanwezige verflagen ontvetten en reinigen met ammoniak en water (of soortgelijk product).


Gehele hout ondergrond schuren met schuurspons of schuurpapier(P180). Eventuele overgangen van kale delen en intacte verflagen vlak schuren. Het nieuwe of onbehandelde hout zal -in meer of mindere mate- altijd vuil of vet zijn, of productgebonden inhoudsstoffen bevatten.


Bij niet reiniging van bedoelde stoffen of onvoldoende voorbereiding kunnen later hechtingsproblemen in de verflaag ontstaan.

Schuur het hout grof in de richting van de houtnerf met schuurpapier, korrelgrofte P150-P180. Maak het oppervlak daarna stofvrij met bijvoorbeeld een kleefdoekje. Om een optimale kantendekking te krijgen rond je de scherpe hoeken en randen af. De ondergrond moet glad zijn voor het schilderen.


En moet je met de hand of met een machine schuren ? Deze machines doen het schuurwerk beter en vooral sneller als handmatig. Hoe moet je hout schuren ? Welke korrel schuurpapier moet ik gebruiken? Heb je een tafel die opgeknapt moet worden?


Wij helpen je op weg met deze handige handleiding tafel schuren ! Laat dan een berichtje achter onderaan de pagina! Bereid de tafel voor om te schuren. Voor je een houten tafel gaat schuren moet je er . We verhuren schuurmachines in alle maten. Bekijk alle schuurmachines op de site. Of wil je juist graag de natuurlijke schoonheid van het hout herstellen door een verflaag te verwijderen?


In beide gevallen is het verstandig om dit klusje zorgvuldig voor te bereiden. Wil je een echt mooi en duurzaam . Bovendien heb je bij het nat schuren het voordeel dat je het te verven oppervlak tegelijkertijd ook reinigt. Wanneer schuur je best nat? Net voor je de laatste laag schildert.


Schuur enkel met nat schuurpapier op al geschilderd hout , nooit op onbehandeld hout , omdat water het hout doet zwellen. Droog schuur je best op ruw . Hiermee werd het hout gekantrecht, gespleten en glad gemaakt. Hamer en beitel werden voor het fijnere werk gebruikt.


Verder werd een korte handzaag gebruikt, een els om gaten te maken en een fiedelboog. Om het hout te schuren gebruikte men zandsteen. Minder kostbare houtsoorten werden gladgestreken met een . Nieuw tuinhout dien je namelijk eerst te ontvetten en beetje te schuren , maar verweerd tuinhout reinig je met tuinmeubelreiniger (verdund) en een harde borstel. Zorg ervoor dat het hout goed droogt, dus minimaal uur .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts