dinsdag 11 november 2014

Draagvermogen hea

Al deze balken zoals HEA , HEB, IPE, UNP hebben wij in principe op voorraad. Maximum toelaatbare gelijkmatig verdeelde belasting in kg. HEB Balken, booischotse metalen. Klik op bovenstaande grafiek voor meer details.


Aan onderstaande tabellen kunnen geen rechten ontleend worden ! HEA Balken, booischotse metalen.

Aan deze tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Hallo, Nieuw op het forum en al meteen een vraag voor de kenners: ik heb even zitten rondneuzen op het forum maar niet direct antwoord gevonden. Vandaar: Weet iemand hoeveel het draagvermogen is van volgende poutrellen ? Deze moet dienen voor een overspanning van . HEA 1– Gewicht, draagkracht, afmetingen, prijs. Namelijk het gewicht, de afmetingen, het draagvermogen , de prijs en allerlei andere technisc.


Over het algemeen wordt een IPE profiel als ligger toegepast in een constructie. De verhouding tussen hoogte en breedte bij een IPE profiel bedraagd circa 1:2.

Een IPE profiel is veel lichter dan een HEA of HEB balk, terwijl het draagvermogen wel hoog is. Als u ervoor kiest om de balk te laten stralen spuiten , zal deze in . Een HEA profiel wordt vaak als ligger of als kolom toegepast in een constructie. Het draagvermogen ligt echter ook lager. Beschrijving Een HEA balk is geschikt als kolom of als ligger in een constructie. In verhouding met een HEB balk is een HEA balk door de dunnere flenzen een stuk lichter.


Zie hieronder een schema voor het draagvermogen van een HEA 2balk. Een stalen balk HEA 2is 2mm . Ligger keus bij stalen ligger uitrekenen. De liggerkeus is dus gebaseerd op basis van het berekende weerstandsmoment en traagheidsmoment. Deze waarden kun je in tabellen boekjes, de Binas, of profiel boeken vinden.


Hier onder reeds een aantal HEA profielen op een rij: . HEA : afmetingen en maximum toelaatbare gebruiksbelasting. HEB: afmetingen en maximum toelaatbare gebruiksbelasting. HEafmetingen en maximum toelaatbare gebruiksbelasting. IPE: afmetingen en maximum toelaatbare gebruiksbelasting.


We sluiten elke aansprakelijkheid uit voor . De cijfers zijn louter ter inlichting.

Door de dunnere flenzen is een HEA balk, in verhouding met een HEB balk, een stuk lichter. HEA 10 HEA 10 HEA 10 HEA 10 HEA 10 HEA 10 HEA 100. HEB 10 HEB 10 HEB 10 HEB 10 HEB 10 HEB 10 HEB 100. IPE 16 IPE 16 IPE 16 IPE 16 IPE 16 IPE 16 IPE 160.


HEM 10 HEM 10 HEM 10 HEM . Het gaat om een puntbelasting, precies in het midden van de balk. Nu heb ik hiervoor de formule Q = ( W ) gedeeld door Lwaarbij L = lengte vd balk in meterQ .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts