maandag 24 november 2014

Nadelen leemstuc

Leem kan niet tegen spatwater en is dus niet buiten of in een douchecel of achter een aanrecht en fornuis te gebruiken. Het is dus verstandig om goed na te denken of leem bij je smaak, gewoontes en leefomstandigheden past. Naast de positieve eigenschappen zijn er ook nadelen.


Een nadeel van leemstuc kan de langere droogtijd zijn. Het bouwproces staat vaak onder grote tijdsdruk, waardoor bouwers niet willen wachten op een lange droogtijd (afhankelijk van de dikte en het aantal benodigde lagen) van leemstuc. Ecowonen is specialist in het aanbrengen van leemproducten.

Een afgewerkte ruimte is koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter. Leem is warmte- en vochtregulerend. Zij hebben een huis waar een aantal wanden met leem zijn gestukt en er staat een leemkachel.


Ze vinden het mooi maar weten ook wel wat nadelen , bijvoorbeeld dat het snel beschadigt. Je kan het dan ook weer snel zelf repareren. Ed van der Plas is deskundige bij het Bedrijfschap afbouw.


In een duidelijke video van Kassa word het onderwerp van leemstuc besproken. Geen voordelen zonder nadelen.

Leembouw is arbeidsintensiever omdat het hoofdzakelijk op artisanaal vlak gebeurt. Net als bij andere materialen moet je het beschermen tegen opstijgend vocht, lekkende leidingen, regen … Dit kan met . Zelfs rokers zouden baat kunnen hebben bij een muur met een leemstuc finish, omdat de rook door de muren wordt opgenomen en niet in de lucht blijft zweven. Helaas heeft de vochtregulerende eigenschap ook een nadeel. Het materiaal moet het opgenomen vocht weer kunnen afgeven.


Nadelen van leem - bouwen met leem is . Vooral omdat het eens wat anders is dan normale stuc (gips toch, of niet) en volgens. Hoe wapening aanbrengen? Wat zijn de (ecologische) voor- en nadelen ? Schijnt dat het op gipsvezelplaten aangewezen is om rieten matjes rechtstreeks op de platen te nieten omdat de leem anders niet pakt. Maar het heeft ook wel nadelen : het geeft stof af op kleding als je er tegenaan staat (tenzij je het fixeert maar dan kun je weer minder makkelijk repareren) er vallen na driekwart . Wij willen in ons nieuw te bouwen huis wanden met een warme uitstraling en op deze website vind ik het er erg mooi uitzien. Alvast bedankt en groet, Jolanda.


Ik ben benieuwd naar gebruikerservaringen! De basis laag kunt u afwerken in kleur. Er zijn namelijk verschillende kleuren leemstuc verkrijgbaar.


Aangezien leem een natuurproduct is, zijn het allemaal aardkleuren.

Verder worden er nog enkele toeslagstoffen toegevoegd al naar gelang het verwachte eindresultaat of individuele wensen van de klant. Als toeslagstoffen worden onder andere stro, hennephout, papiercellulose, . Leemstuc is bijvoorbeeld een duurdere variant stucwerk, maar heeft een hoogwaardige en natuurlijke uitstraling. Het geeft je woning een prettig woonklimaat, doordat de luchtvochtigheid mede door de leemstuc wordt gereguleerd. Het nadeel van sausklaar stucwerk is dat het kwetsbaar is.


Leem als bouwmateriaal wordt vaak geassocieerd met traditionele landelijke woonhuizen. Maar ook in moderne huizen en stadswoningen wordt in toenemende mate leembepleistering toegepast. Tegenwoordig is leemstuc in vele kleuren -waaronder helder wit- beschikbaar. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan vele . In het kader van de verbouwing van een gezinswoning zijn we van plan om een wandverwarming te installeren.


Hierdoor kan leem permanent opnieuw gebruikt worden, wat ook herstellingen en renovatie gemakkelijk maakt: bij bevochtiging kan leem gewoon. Het heeft als nadeel dat het zeer veel radon. In ruimtes waar de muren het zwaar te verduren krijgen is leem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts