vrijdag 21 november 2014

Sls hout technische fiche

Visuele sortering voor de toepassing van constructiehout. De Belgische visuele sorteringsmethode voor constructiehout is in detail beschreven in STS. Het Interfederaal Houtvoorlichtings-cen- trum heeft er een technische fiche aan gewijd.


Ter herinnering: deze methode legt, zonder onderscheid tussen de houtsoorten , . CLS (Canada) afmeting lengte.

Op aanvraag verkrijgbaar (cls in vo. (CLS in vol hout - SLS gevingerlast). Geschaafd Scandinavisch vuren nominaal breedte. Deze afmetingen zijn speciaal geschikt voor de houtskeletbouw. Het vuren SLS komt voornamelijk uit Noord Europa. Het is kunstmatig gedroogd op ca.


Alle vuren klasse C wordt onder . De visuele sortering die toelaat om de sterkteklassen van naaldhout voor structurele toepassingen te bepalen is dezelfde als die van vuren (zie technische fiche vuren). Deze sortering is gebaseerd op de norm EN 338.

Er worden drie sterkteklassen onderscheiden: S S S(volgens STS 04). Aan iedere klasse wordt . Dit zijn standaard houtmaten vastgelegd en bewaakt door de Canadese CLSAB. Houtsterktesortering Cvoor meeste standaardsecties beschikbaar.


SLS is de afkorting van Scandinavian Lumber Standard. SLS is gewoonlijk vurenhout met de hoeken afgerond. Woodtex heeft de onderstaande maten SLS in voorraad met een sterkteklasse C18. Cis de standaard bouwkwaliteit. Op deze informatiepagina van houthandel Gadero leest u nuttige informatie over houtsoorten en termen.


Met SLS - hout , ook wel CLS- hout genoem worden onbehandelde vurenhouten balken bedoeld met licht afgeronde hoekjes. De term SLS komt uit Scandinaviƫ. Het gebruik van hout is dus milieuvriendelijk.


Voorwaarde is wel dat de bossen verantwoord beheerd worden. Cras ondersteunt dan ook diverse initiatieven voor het behoud van bossen over de hele wereld. Zo is Cras onder meer gecertificeerd om zowel FSC- als PEFC gelabeld hout te kunnen aanbieden . Voor loofhout is geen verduurzaming nodig op voorwaarde dat het spintvrij is en een natuurlijke duurzaamheid heeft van klasse III of beter.


Brandweerstand Meer weten (doc).

Planken, battens en balken voor timmerwerk? Ontdek de technische eisen en specificaties. De goede technische eigenschappen en mooie tekening maken naaldhout tot een eersteklas materiaal voor elke houttoepassing. Noord-Amerikaans naaldhout (CLS) of Europees naaldhout ( SLS ). SLS hout van Houthandel Koninklijke Jongeneel staat voor Scandinavian Lumber Standard. Publicaties › WTCB-Contact › WTCB-Contact nr.


Ten slotte zullen aan het . Ideaal voor constructie van overkapping, roostering, dragende structuren,. G - Krimpkousen met metalen D-vormige ring - SLS. Met deze oplossing heeft u een bevestigingspunt op ieder type product, zodat dit te gebruiken is met de leiriempjes en sluithaken FACOM SLS.


SLS isolatiekorrels worden vooral gebruikt in situaties waar een bijkomende isolatie gewenst is en waar andere ecologische isolatievlokken (zoals cellulose of houtwol ) minder of niet geschikt zijn. Ofwel gaat het dan over het opvullen van bestaande. TECHNISCHE FICHE geƫxpandeerd glas granulaat.


LVL heeft een groter draagvermogen dan traditioneel zacht hout , blijft ook recht en het krimpen en doorbuigen is beperkt. Door deze karakteristieken is LVL geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts