maandag 31 augustus 2015

Bankirai lijmen

Ik heb een stapeltje bankirai gekregen (was over bij een tuinproject) waar ik een tuinmeubeltje van wil maken. Nu heb ik gelezen dat deze houtsoort bijna niet te lijmen is. Is er iemand die hier ervaring mee heeft?


Of iemand die weet met welke lijm ik het zou kunnen proberen? De las wordt niet of nauwelijks belast.

Ik heb inmiddels begrepen dat dit niet gaat met TiteBond III maar dat ik naar een componentenlijm moet. Hierdoor wordt het hout meestal onbewerkt toegepast. Te lijmen is het alleen met een twee componentenlijm een resorcinolformaldehyde met verharder. Afwerken geeft ook problemen.


Beits, blankenlak, verf op alkydbasis hechten wel, maar zullen snel haarscheurtjes geven. Bewerken: het hout valt vrij goed te schaven en zagen. Spijkeren en schroeven: voorboren wordt sterk aangeraden.

Lijmen : Bangkirai valt slecht te lijmen. De hechting op ondergronden voorzien van . Het lijmen van deze houtsoort verloopt doorgaans problematisch. Ook andere manieren van afwerken van het oppervlak is niet gemakkelijk. Wil men bankirai afwerken met lak of verf, dat kan al direct tot problemen leiden. Als men het hout een blanke . Overigens, naast het schilderen, gaat het lijmen van deze houtsoort tevens slecht.


Verbindingen moeten dan ook op een andere wijze plaats vinden. Geadviseerd wordt altijd roestvaste verbindingsmiddelen te gebruiken. De schroef en nageluittrekweerstand zijn goed. Het hout wordt verwerkt in vele producten.


Het drogen van bankiraihout gaat langzaam. Dit komt door de fijnmazige dichte houtstructuur. Om visuele redenen kan dit natuurlijk wel uitgevoerd . Bangkirai leent zich niet zo goed voor diverse manieren van afwerken.


Wil men bangkirai afwerken met lak of verf, dat kan al direct tot problemen leiden.

Goedkoop en snel geleverd. Hermadix bangkirai olie heeft van zichzelf een gelige olie kleur, maar behoort het natuurlijke karakter en de kleur van het hout te blijven behouden. Bankirai – de afwerking.


Voor donkerkleurige bangkirai meubels, schuttingen en vlonders adviseert Hermadix de vernieuwde Hermadix impraline bangkirai olie Dit is een iets donkerdere bruinige olie . Schimmels of insecten, Nagenoeg niet van toepassing. Duurzaamheidsklasse, duurzaam. Bewerkbaarhei Alleen met hardmetalen snijgereedschappen is het redelijk te bewerken.


Bevestigingsmiddelen zoals schroeven en draadnagels dient men voor te boren. Dekker assortiment, Diverse geschaafde . België commercialiseert Yellow Balau onder de naam Bangkirai. Ik overweeg om voor een keukenvloer keramische tegels (45xcm) af te wisselen met kleine stukjes bangkirai (5xcm). Kan ik die stukjes bangkirai kleven met dezelfde tegellijm als de tegels? Kies dan ook voor een aangepast lijm om het hout te plaatsen.


Bangkirai hout is moeilijk te drogen, wanneer het drogingproces te snel verloopt kan het gaan scheuren en vermindert de kwaliteit. Bangkirai hardhout is slecht te verlijmen en de oppervlakte afwerking is matig tot slecht. KRis een verlijmende kit van Tweha die kan worden toegepast voor het verlijmen en afdichten van vrijwel alle materialen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts