dinsdag 18 augustus 2015

Is vurenhout hard of zacht hout

Een nadeel van dit zachte hout is echter wel dat er vrij snel beschadigingen in komen, waardoor er voorzichtig mee omgegaan dient te worden. Vuren is de erkende en ingeburgerde Nederlandse naam voor het hout van de fijnspar (Picea abies). Vurenhout behoort tot de familie van de Pinaceae.


Vuren behoort niet tot de hardhoutsoorten , maar . Zo is balsahout afkomstig van de loofboom Ochroma lagopus en dus hardhout , maar in werkelijkheid is balsahout zeer zacht , terwijl hout van de venijnboom ( Taxus baccata) en de.

De in Nederland meest gebruikte soorten naaldhout zijn vurenhout (afkomstig van de fijnspar) en grenenhout (afkomstig van de grove den). In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort , en daarmee de meest gebruikte houtsoort. De kleur van vuren is bleek tot witachtig geel met een zachte en grove tekening. Na langdurige blootstelling aan . Hardhout hoeft niet altijd hard. Houtsoort : Vuren is het hout van de fijnspar.


Dat is de commerciële naam voor de botanische soorten Picea abies of Picea excelsa, die behoort tot de familie van de Pinaceae. Grenen is de commerciële naam voor Pinus sylvestris.

Grove pijn is de juiste Nederlandse naam, al wordt ook vaak grove den gebruikt. Om dit te vermijden en extra lang van je bouwwerk te genieten, gebruik je dus best duurzaam tuinhout. Dit is ofwel hardhout of geïmpregneerd zachthout , zoals grenen of vurenhout.


Horta adviseert je vakkundig in je keuze van het juiste tuinhout voor jouw bouwplannen . Zachthout groeit snelt en is daarom relatief goedkoop. Geïmpregneerd zachthout voor in de tuin is vaak grenenhout of vurenhout dat met een impregneermiddel beschermd is tegen schimmels en insecten. Loofhout is afkomstig van loofbomen (horend tot de Angiospermen, de bedektzadigen).


Loofhout wordt ook wel hardhout genoem naar het Engelse “ hardwood ”, wat niets zegt over de hardheid van het hoot. Er zijn ook loofbomen die heel zacht hout leveren zoals linde, populier en wilg. Vuren en Grenen zijn de meest gebruikte naaldhout soorten in Nederland.


Het grenen of vurenhout. In het zachthout en hardhout komen vele variaties voor. Sommige hardhout soorten, bijvoorbeeld Balsahout, is zachter dan de zachthout soort . Dit is de belangrijkste keuze die je moet maken. Daarom is het ook duurder dan zachthout.


Wanneer je hout nodig hebt als . Grenenhout is afkomstig van het hout van de grove den (Pinus- soorten).

Natuurlijke Europese grenen bevat heel veel kwasten en dit is naast de beperkte duurzaamheid meteen één van de hoofdkenmerken. Allen het hout van de fijn spar (onze kerstboom) noemt men vurenhout. Al met al niet de meest geschikte eigenschappen voor de scheepsbouw. Daar staat echter tegenover dat het één van de . Gemiddeld is naaldhout aanmerkelijk zachter dan loofhout.


Naaldhout is afkomstig van naaldbomen. Voor de meubelhandel zijn de voornaamste soorten het vurenhout en de verschillende soorten grenenhout. De begrippen hard hout en zacht hout hebben te maken met de opbouw en de onderlinge samenhang van de vezels. Hebben de vezels een dikke wand en zijn ze . Allereerst wordt er meer verteld over de duurzaamheid van hout. Wij hebben mes en groef vloerdelen van vurenhout in ons assortiment.


Voor allerlei maten vloerdelen van vurenhout bent u ook bij Houthandel online aan het juiste adres. In tegenstelling tot douglas hout of hardhout is vurenhout niet duurzaam, maar wel stabiel en zacht. Wilt u vurenhout buiten gebruiken, zoals voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts