maandag 24 augustus 2015

Welk dessert na kaasplank

Een kaasplank serveren vóór het dessert is een dagelijkse gewoonte voor de Fransen. Hoe moet de samenstelling zijn en waarop moet u letten. In top-restaurants is het een erezaak om met een trolley vol . Deze royale kaasplank bestaat uit verschillende kaassoorten die elkaar aan het einde van het diner heerlijk aanvulllen.


Misschien juist iets fris, zoals vers fruit of sorbetijs.

Beter onvolmaakt en echt dan gemaakt volmaakt - Beati pauperes spiritu. Alle reacties Link kopieren Quote Rapporteren Bookmark deze post. Ik kook een Frans diner met traditionele onderdelen. Alleen de volgorde van de laatste gangen baren mijn zorgen: het zoete nagerecht bestaat uit een rabarbertaartje, rabarbergelei en nog wat kleine dingetjes.


Het kaasplateau bestaat uit Franse kaasjes, druiven en vijgenbrood. Vergeet bovendien niet, na de kaas volgt meestal nog een dessert ! In Frankrijk is het gebruik de kaasplank voor het zoete dessert te serveren.

Dit heeft ermee te maken dat bij kaas nog wijn (kan worden) wordt gedronken, en dit na een zoet dessert niet gebruikelijk is, zo zou je immers de wijn verpesten. Uitzondering kan zijn kaasplankje NA dessert in combinatie met port. De kaasplank , Nina alias Kaasmonster is er dol op!


Zo tegen de feestdagen waar we van gang naar gang eten, kan de kaasplank eigenlijk niet ontbreken. Mijn zus heeft een Franse man, dus de laatste jaren ben ik volgepropt met kaas. Na een enorm gangen-diner, zo voor het dessert nog even wat hompen kaas . Kies voor de kaasplank voor een beperkte selectie kazen van bij ons. Zorg, naast het rozijnenbrood om te.


Overdrijf ook niet: een beperkte maar slimme selectie is het geheim van elke kwalitatieve kaasplank. Koop bijvoorbeeld slechts een vijftal. Ik kan me voorstellen dat kaas als dessert niet meteen het eerste is waar je aan denkt als je net de knoop van je broek losmaakt na een uitgebreid diner. Als je weet welke kazenfamilie je het lekkerste vindt, is het ook leuk om meerdere kazen uit één kazenfamilie te kiezen.


Vaak gaat de kaasplank in Frankrijk als tussengerecht net voor het zoete dessert , maar je kunt hem ook prima als nagerecht eten. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een kaasplank samenstellen, en wat komt er allemaal bij kijken? In onze foodtalk vertellen wij jullie welke kazen een goede combinatie zijn en welke andere ingrediënten die uw plankje compleet kan maken.

Tip: wanneer serveer je je kaasplankje als dessert ? Is dit nou voor of na het zoete nagerecht? Eerst het prachtige opgestelde . Waar voorheen steevast voor zoete desserts werd gekozen als afsluiting van een diner, zien we tegenwoordig kaasplankjes meer en meer voorbij komen. De witte schimmelkaas is goed te eten na de harde en half harde kazen aangezien ze ervoor zorgen dat de smaak van de eerdere kaas beter blijft . Bij de borrel of als dessert. Dit wordt echter gemengd met een bepaald bacteriemengsel welke daarna pas tot ontwikkeling komt.


Ik doe altijd de kaas en port NA het dessert , zodat je nog lekker lang doortafelt, daarna koffie met. Ik weet niet beter dan dat het of zoet dessert of kaasplankje is. Kaasplank maken: welk plankje?


Sommige rustieke plankjes hebben nog een randje van boomschors, zo oogt het geheel extra charmant en . Wanneer serveer je officieel eigenlijk een kaasplankje ? Is dat nou direct na het hoofdgerecht? Kies je voor OF een kaasplankje OF een zoet dessert en indien het allebei mag, dan eerst het plankje? Welke volgorde moet ik dan aanhouden? Verder doe je idd het kaasplankje na het hoofdgerecht serveren volgens de franse traditie en als het hele eetgebeuren rond is bied je een mooie sigaar aan (als je het volledig correct wilt doen iig.). Een goede kaasplank kan écht smaken.


Debby de Bie uit Dadizele roept onze hulp in, want ze wil haar gasten graag een Belgische kaasplank voorschotelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts