maandag 31 augustus 2015

Zacht hout soorten

Ontdek hier luxe naaldhout soorten zoals Accoya tot goedkope zachthout soorten zoals grenen. Ook populair is Lariks Douglas hout, dit valt ook onder naaldhout. Voor gevels zien we steeds meer thermisch gemodificeerd naaldhout zoals Lunawoo Thermowood en andere labels. Er zijn ook loofbomen die heel zacht hout leveren zoals linde, populier en wilg.


De boomsoort is dus belangrijk voor de hardhei maar ook het groeiklimaat. Een harde houtsoort is azobé, afkomstig uit .

De in Nederland meest gebruikte soorten naaldhout zijn vurenhout (afkomstig van de fijnspar) en grenenhout (afkomstig van de grove den). De meest gebruikte houtsoort voor tuinhuisjes is zacht hout. Dit is hout dat afkomstig is van naaldbomen en meestal gewonnen wordt in gematigd klimaat ( Europa, voormalige Sovjet Unie of Amerika). Zacht hout heet een aantal voordelen. Het is goedkoper dan hard hout, het is eenvoudiger te bewerken en het is . Alle meestvoorkomende houtsoorten op een rij in één overzicht van houtsoorten die bij het maken van een meubel tot de mogelijkheden behoren.


Essen hout Essenhout is makkelijk te bewerken houtsoort die niet te hart en niet te zacht is. Essen is één van de meest buigzame houtsoorten zie bestaan. Zachte houtsoorten voor in de open haard?

Wij leggen je uit welke harde houtsoorten er zijn en wat de voordelen en nadelen zijn. Voorbeelden van naaldbomen zijn de spar en de den. Doordat naaldbomen relatief snel groeien, ontstaat er een minder compacte houtsoort vergeleken met het hout van loofbomen.


In de meeste gevallen is naaldhout dan ook goedkoper . Vurenhout is vrij zacht , kan slecht tegen vocht en heeft vrij veel noesten. Al met al niet de meest geschikte eigenschappen voor de scheepsbouw. Daar staat echter tegenover dat het één van de goedkoopste houtsoorten is. Voor binnenbetimmeringen en wegeringen was . Houtsoorten worden vaak ingedeeld in hardhout en zachthout.


Het verschil tussen deze twee groepen zit hem echter niet in de hardheid van het hout. Hardhout hoeft niet altijd hard. Daarom is het ook duurder dan zachthout.


Tropisch hardhout en grenen zachthout zijn beiden zeer geschikt voor een houten weideomheining, maar de uitstraling, prijs en levensduur van beide houtsoorten zijn verschillend. Wat is tropisch hardhout? Wordt weinig gevonden, ligt hout, grof van draa w het hout heeft weinig waarde.


Wordt veel gevonden, is een zacht weinig gebruikt wordend hout. Populaire houtsoorten voor kozijnen. Zowel hardhout als zachthout kunnen verwerkt worden tot houten kozijnen.


Hard of zachthout zegt dan ook niks over de hardheid van het hout.

Wel over de afkomst en structuur van het hout. Hout van naaldbomen wordt zachthout genoemd en van loofbomen hardhout. Tuinhout of hout bestemd voor buiten of voor in de tuin wordt tegenwoordig overal aangeboden en dit in tal van verschillende verschijningsvormen. We kennen houten nestkasten, houten voedertafels maar ook tuinpoorten en tuinschermen en de alomtegenwoordige moestuinbak of verhoogde moestuintafel. Soms komen dwarsstrepen voor, die ladderachtige teekeningen vormen.


Sommige soorten zijn zeer licht, de meeste middelmatig van zwaarte, zeer enkele zwaar. Witte of grijze houtsoorten : a. De hardheid van het hout wordt bepaald door de soort boom en door het groeiklimaat waar de boom zicht bevindt. Loofhout komt van loofbomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts