donderdag 20 augustus 2015

Inlegwerk fineer

De termen inlegwerk , marqueterie en intarsia worden veelal willekeurig door elkaar gebruikt. Bij intarsia wordt hout, of andere materialen ingelegd. FINEER - PAKKET Knustelpakketten met fineer voor hobbyisten. Op onze fineerzolder hebben we ook fineer -knutselpakketten. We hebben de pakketten fineer samengesteld voor inlegwerk : In een pakje zitten ca velletjes fineer van verschillende houtsoorten en kleuren.


Dikte fineer : ca mm.

Geen twee pakketten zijn . De marquette streak gebruikt in de kunst van het maken van meubels, restauratie van periodieke meubels en decoratie zeer goed. De dikte van de marquetry streep komt overeen met de hout fineer die in de meubelindustrie was toegepast. Deze marquette strepen gemaakt van houten vener, zij zijn meter lang en en hun . Museum Boijmans Van Beuningen. Ik heb al het een en ander van hout gemaakt, maar sinds kort ben ik begonnen met fineer. Ik had nog het een en ander aan fineer op de zolder liggen en heb een paar boeken gekocht om het te leren.


Na het een en ander te hebben geprobeerd heb ik nu een paar kistjes gemaakt met inlegwerk.

De feitelijke samenstelling van een marqueterie-element is een geduldoefening en vergt maximale concentratie. Van een basisfiguur worden onderdelen weggenomen en vervangen . Inlegwerk In Hout (hardcover). Marquerterie of inlegwerk is de kunst om kleine stukjes hout, gemaakt van verschillende soorten en tinten fineer , te combineren tot een decoratief geheel. Met de prachtige patronen die zo ontstaan kunnen meubels en accessoires versierd worden. Een complete cursus over de kunst van inlegwerk in hout, met een uitvoerige presentatie over het ambacht.


In het boek worden stapsgewijs de technieken van het inleggen en fineren uitgelegd. Een duidelijk en gedetailleerd boek over houtbewerking en intarsia(hout- inlegwerk ), met een groot aantal voorbeelden. See more ideas about Marquetry, Wood projects and Cold cuts. Vooral in het verleden werd fineer vaak gebruikt voor inlegwerk. Dikwijls werden uitgesneden strips verlijmd in inkepingen in een meubel waarbij bepaald kleurgebruik voor fraaie contrasten zorgde.


Ander inlegwerk bestond uit in elkaar passende figuren als bovenlaag van diverse voorwerpen en . Workshop: Houtfineer inlegwerk. In deze workshop ga je onder deskundige begeleiding van Mark van den Heuvel inlegwerk maken met verschillende soorten fineer. Op een plankje of op een doosje kan je de beginselen van de creatieve fineerinleg onder de knie krijgen naar aanleiding van je eigen ontwerp. Vind inlegwerk hout op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel. HUMIDOR DIGITAAL HOUT- INLEGWERK FINEER -VARIATIE NIVEAUS 1sigaren.

Vakmanschap en moderne technologie geeft hier een perfectie in elk detail. Een droom humidor vanm kg met een zeer massieve constructie. Onze speciale aanbeveling. Intarsia is een vorm van inlegwerk in hout, tegenwoordig vaak verward met “ opgelegd” fineer. Deze oppervlaktetechniek kenmerkt zich doordat de ingelegde materialen in een massief vlak verwerkt zijn.


Er wordt daartoe eerst materiaal uit het vlak verwijderd wat vervolgens ingelegd wordt met hout, (edel)steen, of metaal. Interieur: Spaans massief cederhout bekleed. Fineer inlegwerk bijmaken. Fijn inlegwerk en marquetterie kan losraken en verdwijnen door bijvoorbeeld temperatuurverschillen en verdroogde lijm of gewoonweg in het gebruik (de stofdoek die blijft haken…).


Maar bijna alles is weer oude glorie te herstellen. Het is een precies werkje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts