dinsdag 18 augustus 2015

Ontvetten voor schilderen

Moet ik eerst ontvetten of schuren? De juiste volgorde voordat je gaat schilderen is éérst ontvetten , met St. In deze video leg ik uit waarom ontvetten voor schilderen belangrijk is. Restylen van meubels is in vele blogs en in veel facebookgroepen een hot item, en daar wordt nogal eens beschreven hoe gemakkelijk alles gaat.


Leuk meubeltje, even schoonmaken, verf erop en klaar. Maar zo zonnig als het daar omschreven wordt is het lang niet altij want soms is .

Gladde tegels: Reinig en ontvet de tegels en de voegen met een goede ontvetter en een schuursponsje. Ammonia is een zeer goed reinigingsmiddel voor hierna te schilderen ondergronden. Het heeft echter een scherpe geur.


In hoge concentraties is het bovendien schadelijk voor de gezondheid. Alternatieve reinigers zoals Universol of St. Ammonia mag nog wel worden . Marc hebben die nadelen niet.


Voordat je gaat schilderen dient de ondergrond goed gereinigd te worden.

Ontvetten en schoonmaken. Vuil, vet en oude waslagen veroorzaken een slechte hechting van de verf. Reinigen en ontvetten kan je doen met ammonia. Het nadeel is dat het schadelijk is voor de gezondheid en het milieu.


Een andere manier om te . De grondverf hecht dan beter en zal langer blijven zitten. Het ontvetten moet gebeuren voordat er geschuurd wordt, anders wordt het vet in het materiaal geschuurd. Door het schuren wordt een oppervlak . Is ontvetter van de Wibra (Dasty) of van de Aldi net zo geschikt om te gebruiken als voorbehandeling van schilderwerk, als die dure middelen uit de gespecialiseerde verf- en behangwinkel. Voorbereiding bij nieuw staal. Nieuw staal bevat een dunne vetlaag ter bescherming tegen roestvorming.


Deze vetlaag verwijderen we voordat we het staal schilderen. Na het ontvetten , spoelen we de ondergrond goed af zodat er geen resten van de beschermingslaag . We starten met het schoonmaken van de te schilderen oppervlakte. We verwijderen vuil en ontvetten het hout met lauw water en St.


Sop van afwasmiddel is geen ontvetter, dit zorgt er juist voor dat er vet achterblijft! Hoe omtvet ik die best voor het schilderen ?

Ze zijn voor binnen gebruik. Is het dan voldoende om ze met een metaal verf te schilderen met anti-roestwerende eigenschappen om . Reeds geschilderde muren, plafonds, deuren, … niet afwassen en ontvetten voor je er een nieuwe laag overschildert, kan tot problemen leiden. Door de (lokale) vetvorming hecht de verf niet aan het oppervlak.


Deuren moet je ook opschuren voor je ze schildert om de hechting van de verf te verzekeren. Tot dat de schildersziekte uitbraak en de schilder niet meer mocht werken met chemische middelen. En dat om een aantal redenen. Ook belangrijk: zorg dat u na het ontvetten met ammoniak de vloer met schoon water grondig naspoelt, zodat geen ammoniak achterblijft op de betonvloer. En laat de vloer na het ontvetten goed drogen voordat u gaat schilderen.


Tip: ontvetten zonder stank! Houten kozijnen verven is een veel voorkomende klus, waarbij een goede voorbereiding zeer belangrijk is voor een mooi en duurzaam resultaat. Vaak doe je dit voordat je gaat schuren of voordat je gaat schilderen. Het schoonmaken en ontvetten van schilderwerk is erg belangrijk.


Het verschilt per schilderklus of en hóe het oppervlak moet worden schoongemaakt. Zoals bij alle kluswerkzaamheden is een goede voorbereiding het halve werk. Begin met het goed schoonmaken van de kozijnen.


U kunt daarvoor een klein beetje ammonia in warm water doen. Natuurlijk kan het ook gewoon met een sopje. Het gaat erom dat de kozijnen goed ontvet worden, . Hout en metaal moet je grondig ontvetten , maar gebruik hiervoor nooit white spirit. Sterk loslatende verflagen neem je weg met een afbijtmiddel.


Verwijder loszittende verfdeeltjes. Gevels in slechte staat kan je beter eerst laten zandstralen. Schilder niet op een vochtige ondergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts