donderdag 13 augustus 2015

Steigerhout glad lakken

Mijn vader is voor zijn kleinzoon een bed aan het maken van gebruikt steigerhout. Het ziet er echt super mooi uit,. Iemand een idee hoe we het hout wel mooi glad krijgen? Na de 1e keer lakken komen er nog kleine houtvezels omhoog te staan.


Door tussen de lagen te . Beginnen met steigerhout.

De afwerking van steigerhout. Schuren Je bepaalt natuurlijk zelf hoe glad jij je steigerhouten bank wilt hebben. Toch is goed afschuren belangrijk om er voor te zorgen dat -niemand zich bezeert aan splinters in het het meubel -Je een mopoi resultaat krijgt als je je meubel nog wilt. Lees hoe je stap-voor-stap steigerhout kunt verven, beitsen of kunt bewerken met houtolie. Schuur de vuller mooi glad zodat het niet zichtbaar is als je er een beschermlaag in de vorm van verf of beits op aanbrengt.


In plaats van gewone lak kun je ook krijtverf gebruiken om je steigerhout mee te schilderen. Beits geeft een kleur aan onbehandeld hout en wordt als eerste laag op het hout aangebracht, daarna vaak afgewerkt met bijvoorbeeld lak , olie of was. Steigerhouten meubelen kunnen ook gelakt worden.


Lak wordt gebruikt om hout te beschermen tegen inwerkingen van buitenaf zoals bijvoorbeeld het weer.

VanLonden maakt gebruik van een industriële acryllak op waterbasis. Net als bij beitsen wordt het hout voor het lakken goed glad , stof- en vetvrij gemaakt voor een . Nieuw glad steigerhout van A-kwaliteit. Dit is nieuw steigerhout wat super glad is en dus niet geschuurd hoeft te worden. Deze planken zijn splintervrij en wat licht van kleur. Hoe schuur je steigerhout ? Het mooiste is om tijdens het monteren te schuren, bijvoorbeeld bij een steigerhouten hoekbank, u maakt delen (zittingen, rugleuningen en armleuningen), als deze delen klaar zijn is het een mooi.


Korrel schuurpapier werkt snel en geeft een mooi resultaat (niet te glad ). D Ik had het op een steigerhouten tafel gebruikt dus ik dacht dat het aan het hout lag, maar de andere tafel geeft hetzelfde effect en dat is gewoon glad hout. Tot nu toe geen krassen en er trekken ook geen kringen . Houtveredeling met beits, wat is dat eigenlijk en hoe moet ik het toepassen? Over white wash en grey wash beitsen voor steigerhouten meubelen, behandeling en onderhoud van steigerplanken. Ik ben bezig met een salontafel van steigerhout , en gezien daar op geleefd wordt moet ik deze uiteraard behandelen om het bijvoorbeeld.


Er zijn transparant lakken in oplopende donkerheid die je kunt gebruiken. Glad geschuurd steigerhout is geen echt steigerhout meer. Met behulp van de blokschaaf en daarna met de schuurmachine volledig vlak gemaakt. Ik heb zelf een tafel van 20Xgemaakt. De naden uitgefreest en met een contrasterende kleur gevoegd.


Daarna met 2-componenten transparante lak afgelakt.

Hout schuren en mooi afwerken is niet moeilijk. Wij hebben schroeven en andere . Wij laten je graag zien hoe je dit doet met het juiste. Van mooie gladde kwaliteit, zeer mooi om meubels etc van te maken.


Nu voor slechts euro per plank inclusief btw, euro m1. STEIGERHOUT BANKJES, gemaakt van de echte oude gebruikte steigerplanken. Zowel onbehandeld als behandeld leverbaar.


Leverbaar in blanke lak , white wash of grey wash. Tips en aandachtspunten bij het schilderen, verven, beitsen of lakken van zacht of hardhout in een dekkend of transparant verfsysteem. Horva Antislip is geschikt voor vlonders van Bangkiraihout of tuinhout.


In de meeste doe het zelf zaken worden gebruikte steigerhouten planken mooi glad geschuurd en zelfs op maat gezaagd. Extra tips voor het zelf. Om de levensduur van je meubels in steigerhout te verhogen kun je deze planken een extra beschermlaag geven met lak of beits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts