dinsdag 17 oktober 2017

Gordijn koof maken

En laten we eerlijk zijn: het is toch veel gaver wanneer je een zelf gemaakte koof hebt, die exact voldoet aan jouw wensen? Je zal het zelf maar moeten maken van twee muursteunen die je met boutjes op elkaar maakt. Je kan ook een hoek maken dus ook boven een . In de woonkamer willen we de beamer en het projectiescherm wegwerken in een verlaagd plafond met led spots.


Aan de linkermuur een 6m lang verlaagd plafond ongeveer 40cm breed met led spots en projectiescherm. Op de rechterafbeelding zie je hoe het werkt.

De lucht tussen het gordijn en de ruit koelt wel af, maar kan niet naar beneden zakken omdat er aan de bovenkant geen lucht aangezogen kan worden. Montage direct aan het plafond met Decofix Pro lijm. Een sierlijke en luxe afwerking voor gordijnen en gordijnrails. De koven zijn leverbaar in lengtes van 200cm.


Zoals een afvoerleiding of een gordijnrails. Je maakt het bovenaan de muur, bij het plafond. Ook kan je er spotjes in maken , en door de koof worden de aansluitingen daarvan netjes weggewerkt. Dat is ook wat Thomas doet in de .

Type klus: Overige klussen. Materiaal verzorgd door: De vakman. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Gedetailleerde omschrijving: Aan de voor- en achterzijde van de woonkamer moeten gordijnen opgehangen worden. We willen dus graag een koof laten maken waarin de gordijnrails bevestigd kan worden, zodat deze rails . Ja, die ouderwetse dingen boven de gordijnen. De afgelopen jaren zijn ze allemaal verdwenen omdat we het niet mooi meer vonden.


We zijn door de tijd heen waarschijnlijk vergeten waar die dingen voor dienden. Met de juiste raambekleding maakt u uw kamer compleet. Door toepassing van koven zorgen we ervoor dat uw gordijnen prachtig tot hun recht komen: uw eigen gordijnrails , aansluitingen, verhogingen en verlagingen kunnen we hiermee naadloos opnemen in uw plafond. De tafellamp is van Diesel en onder andere verkrijgbaar bij Design020. De ikbenstil Minicube Mediacenter is te koop op ikbenstil.


Bij een renovatie zijn omkastingen handig om nieuwe leidingen netjes weg te werken. Woonblog van Interieur ontwerp studio Designed by Elroy. Een koof van gipsplaten en hout. Hoe hang je gordijnen goed op?


Lees dit op mijn blog en leer gordijnen ophangen.

Dan lijkt mij de lat de meest logische optie. Eventueel een klein koofje voor die uitstulping maken om hem weg te werken. Daar kan je dan weer verlichting achter maken. Dus koof - verlichting - gordijn - muur. KARWEI verkoopt kant- en-klare gordijnen als maatwerk én in diverse standaardmaten.


De meest gebruikte manier om een gordijn op te hangen is door middel van een metalen of aluminium gordijnrail die je met beugels tegen je plafond of muur bevestigt. Je kunt de koof met een kleine beugel aan dezelfde railsteunen monteren, mits deze niet te zwaar is. Gordijnrail op maat maken. We maken een houten koof onder het systeemplafond door.


De ophanging van de koof moet door het plafond heen naar de houten spanten in de nok. In de koof komt een trekkoordrail, waaraan de zware toneelgordijnen worden opgehangen. Je kunt een gordijn aan een rail ophangen, de rail kun je aan de balken (dus plafond) bevestigen en dan een koof voor de rail maken , dus aan het plafond die je ook om de balken laat lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts