vrijdag 20 oktober 2017

Zelf kopshouten snijplank maken

Een goede snijplank is gemakkelijk zelf te maken : kwaliteit voor weinig geld. Hoi,ik zou graag een snijplank maken met kops hout, van een eerder zachte houtsoort. Snijplank maken (ontwerp door Bas Berrevoets)? Dit omdat hardhout niet zo gezond is voor je.


Van extra slijtage (bot worden) aan de . Is eikenhout geschikt om er een snijplank van te maken?

Weet iemand wat een geschikte houtsoort is om een snijplank van te maken ? Je hebt ook nerds die de hele dag kopse houten snijplanken maken. Ik produceer zelf ook een e. Mooi product, met liefde gemaakt. Die pootjes maken een hoop kapot.


Wat is de beste olie om je houten snijplank te onderhouden? Het zorgt ervoor dat je het oppervlak regelmatig met warm water kunt schoonmaken , zonder dat het hout uitdroogt. Zo sterk zelfs , dat er geen weg meer terug is als de plank een waslaagje heeft gekregen.

Een tijdje geleden schreven we op Culy. Inmiddels hebben wij in Nederland een heel goed bedrijf gevonden die dit voor je kan maken : Roebuust. Ik heb zelfs een aantal met de hand gemaakte houten pollepels. Ik reinig mijn lepels altijd met een zacht sopje (natuurlijk met eigen gemaakte afwasmiddel) en de houten snijplank wordt regelmatig met de pepermunt spons reiniger.


Het is dus veel beter om je eigen natuurlijke desinfecterende houtpolish te maken. Moeten we het ding dat eeuwenlang meeging en zelfs in de meest moderne keukens een strakke variant heeft dan maar verbieden? Epicurean die ik bij Ward ga kopen? Houten snijplanken zijn ideaal om alles op te snijden en omdat eventuele groeven zich niet sluiten, zijn ze ook makkelijk schoon te maken. Beuken hout is de beste keuze voor houten snijplanken vanwege de antibacteriële werken en de hardheid van het hout.


Dit heeft vooral te maken met smaak en onwetendheid. Wij moeten eerlijk toegeven dat houten planken van walnoten, olijf, teak of eiken er fantastisch uitzien. Echter metaforisch gezien geldt hierbij . Dan is hout waarschijnlijk de beste keus, mits u hem goed onderhoudt.


Bijvoorbeeld een acacia of beukenhouten snijplank hebben een authentieke uitstraling en zijn toch goed voor uw mes. Kunststof is erg geschikt als u van gemak houd en de snijplank makkelijk wilt schoon maken in de vaatwasser. Gebruik van afwasmiddel is niet altijd nodig, maar is na het snijden van rauw vlees, gevogelte of vis wel aan te raden.


Zorg ervoor dat je de plank netjes. Zelf heb ik zowel houten snijplanken als kunststof snijplanken omdat ik het handig vind om brood op hout te snijden en groente, vlees, vis en gevogelte op kunststof maar het feit dat een houten snijplank onhygiënisch zou zijn is daarvan niet de reden.

Je kunt een houten snijplank namelijk prima gebruiken voor al je . Kitchen Artwoods is een bedrijf dat kopshouten snijplanken ontwerpt en op ambachtelijke wijze produceert, snijplanken met een eigentijds design. De meeste plantaardige oliën en minerale oliën voldoen voor wat betreft het hout zelf. Schoonmaken kan met heet water en een borstel of doek. Afwasmiddel is niet nodig, hout bevat namelijk zelf antibacteriële eigenschappen.


Erg jammer, maar nu heb ik dus zelf het plan maar eens opgepakt om een aantal kaasplankjes te maken. Wanneer u het toch een prettiger idee vindt . Ik durf er niet van uit te gaan dat de koks van cul weten hoe je iets moois van hout moet maken ;).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts