donderdag 12 oktober 2017

Zwart gebrand larikshout

In onze eigen tuin is deze week naast Lodewijk ook Tom aan de gang. Naast een buitendouche plaatst Tom een schutting van larikshout. Het bijzondere aan dit larikshout is dat het gebrand is en daardoor pikzwart is. Tom heeft Pieter Weijnen ingeschakeld om dat mooie gebrande larikshout te krijgen. Voor de gevel gebruikten wij zwart gebrande lariks.


Het hout brandden wij zelf.

Het was op dat moment uniek in Nederlan en zelfs in Europa. Iedereen wilde weten waar zij dat mooie gebrande . Bij dit project was veel kwaliteitsvariatie. Het kantoor staat in Amsterdam, de werkplaats op het terrein van de Houthandel en -zagerij L. Shou Sugi Ban, gebrand ceder of lariks is een product dat alleen op bestelling wordt . Pieter Weijnen paste voor het eerst gebrande lariks toe bij de bouw van zijn tweede energie-neutrale huis op Steigereiland. Het afgelopen jaar heeft Pieter Weijnen zich gewijd aan het onderzoek naar en perfectioneren van het branden van hout, zowel het productieproces als het uiteindelijke product.


De afwerking van dit product, Naoshima, wordt bekomen door het hout diep te branden.

Naoshima hoeft geen onderhou maar we raden aan dit product niet te gebruiken op plaatsen waar de wind vrij spel heeft. Het is toepasbaar voor gevelbekleding, schuttingen en interieur. Met specifieke detaillering is het gebrande hout zo goed als onderhoudsvrij. De stammen waar de woning op rust, werden geleverd door Staatsbosbeheer en LokaalHout leverde de rest van het hout. Deze techniek wordt Shou-Sugi-Ban genoemd.


Het gebrande hout is onderhoudsvrij, aldus leverancier Zwarthout uit Laren. Die is uitgevoerd in verbrand hout en heeft de diepe zwarte kleur en donkerblauwe glans van houtskool. De traditionele Japanse geveltechniek Shou . De wat brosse koollaag vraagt om specifieke detaillering om de invloed van weer en wind te verminderen. Vrij en groen wonen op een fijne plek in Oosterwold. FUNEN is een bijzonder ontwerp voor een bungalow van rond de 1mmet een hoog plafond.


Een mooie combinatie van ambachtelijke materialen: zwart gebrand larikshout , bruin- oranje baksteen en oranje keramische pannen. De woning kan zowel individueel. Een eeuwenoude Japanse techniek: zwart gebrand larikshout - Eigen Huis en Tuin.


Dit diep gebrande larikshout heeft een bijzondere structuur en zorgt voor een bijzonder. De kazerne werd geschikt gemaakt voor het winterrestaurant en kreeg een subtiel ingepaste nieuwe façade, een nieuwe vloer en werd voorzien van 3 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts