donderdag 19 oktober 2017

Hoe planten zetten in worteldoek

Ik weet dat je de doek zo strak mogelijk moet aanleggen, maar als ik de gaten maken in kruisvorm voor de planten in te zetten P9. Als ik dat met worteldoek doe dan zou ik die aarde OP de doek moeten kappen om daarna weer in dat putje te krijgen of hoe is de werkwijze hier? Wil je een plantenrijke tuin zonder onkruid? Dan is een goede bodembedekking belangrijk.


Het plaatsen van worteldoek is een goede oplossing.

Het materiaal is lucht- en waterdoorlaten milieuvriendelijk en beschermt je tuinpad of terras tegen woekerend onkruid. Bovendien is dit type doek . Bij het gebruik van worteldoek houdt je onkruidgroei tegen maar tegelijk ook de groei van deze bodembedekkende planten. Het is tevens aan te raden om voldoende planten per m² te zetten , zo zal het plantvak sneller dichtgroeien. Een geultje graven, daar het worteldoek in doen en dan stenen erop?


En voor de plantgaten kruizen snijden, of ronde vorm? Aardbeien kweken: gronddoek of niet? Hallo, Kan iemand me helpen ?

De tuinaanlegger raadde me aan om anti- worteldoek te gebruiken. De grotere planten doen het goeMAAR de kleinere planten zijn bijna allemaal afgestorven. Ik zou mijn voortuin graag willen aanleggen met siergrassen.


De grond is momenteel zeer hard en staat vol onkruid! Moet ik de grond vooraf bewerken? Ik was van plan om een anti- worteldoek te leggen en daarover boomschors. Indien ja, hoe doe ik dit en met welke materialen.


Is dit mogelijk of heeft siergras . Je zorgt dat de plant voldoende diep de grond ingaat. Let er op dat de wortelkluit goed bedekt is. Worteldoek is voorzien van gekleurde lijnen, waardoor je de planten op een gemakkelijke wijze lijnrecht kunt uitzetten.


Door de planten in verband uit te zetten , groeit het gehele beplantingsvak mooi dicht. Je kan dit groentebed op worteldoek ook gebruiken voor andere teelten mits de afstand en de diameter van de plantgaten aan te passen. Uw eigen ervaringen en tips bij het plaatsen van worteldoek om groenten te telen in de tuin zijn heel welkom in de commentaarbox hieronder.


Om kosten te besparen kan je natuurlijk ook stevig ijzerdraad ombuigen tot U vormen die je door het anti worteldoek heen prikt ook kun je tegels her en der op het anti worteldoek leggen. Anti worteldoek is eenvoudig te plaatsen.

Knip een kruis op de plaats waar U wil planten. Door de gekleurde en geruite lijnen op de anti- worteldoek kan U uw planten perfect op gelijke afstand planten. Plant Uw planten in de gemaakte kruisen. Let op dat je de planten voldoende diep stopt zodat de wortelkluit goed bedekt . We meten waar de planten moeten komen en we maken inkepingen in de worteldoek.


Die kan je dan mooi rond de planten schuiven. Indien nodig zetten we de worteldoek ook weer vast met grondhaken en dan . Er bestaan tal van bodembedekkers. Welke bodembedekker je kiest hangt af van jouw persoonlijk smaak en voorkeur. Stel je maar eens voor hoe het erna een lange tijd uit zou gaan zien als je het gebruik van worteldoek achterwege zou laten. Houd er wel rekening mee dat je als er planten staan of als je er planten wil neerzetten op die plaats een stuk uit het worteldoek snijdt.


Is het plantgat te diep, vul het dan bij met grond om de juiste hoogte te bereiken. Vul het plantgat tot aan. Tijdens het transport en het planten van bomen kunnen lage temperaturen en wind leiden tot uitdroging van de wortels. Het gebruik van anti- worteldoek raden wij ten zeerste af.


De worteldoek is voorzien van gekleurde lijnen, waardoor je makkelijk de planten lijnrecht kan uitzetten. Zo kan je de planten in verband uitzetten, waardoor het gehele beplantingsvak mooi dicht groeit. Nadien kan je ter decoratie de worteldoek afdekken met een klein laagje boomschors of siergrind. Als er trouwens mensen zijn die goede ideeën hebben wat te planten in deze ruimte: altijd welkom. Op de anti- worteldoek zelf was ik van plan om boomschors te leggen of zijn er andere leuke en mooie alternatieven?


In deze aflevering plant ik pootuien in worteldoek. Zo hoop ik geen last te krijgen van onkruid en. In een uitgegraven kuil groeit snel onkruid. Ook al staat er een trampoline in de kuil en houdt die het zonlicht aardig tegen, het onkruid komt toch op.


Om te voorkomen dat er onkruid . Omdat aardbeiplanten tot jaar op dezelfde plek kunnen blijven staan in het wisselteeltschema, hoef je het worteldoek ook niet elk jaar te verplaatsen. Het is aan te raden eerst de plantjes te zetten , aangezien de gaten erg klein zijn om doorheen de grond te bewerken. Hoe maak je worteldoek ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts