vrijdag 13 oktober 2017

Schilderen van gladde oppervlakken

Wanneer moet je een primer aanbrengen? Gladde oppervlakte kunnen met wijzonol_uniprimer heel goed van een nieuwe verflaag worden voorzien. Uniprimer is daar de juiste hechtgrond voor. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een fineerlaag.


In deze blog vertellen we je hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Met grof schuurpapier en grondverf op oliebasis kun je de gelamineerde laag op je meubelstuk schilderen zodat het er weer als nieuw uitziet. Gebruik schuurpapier met korrelgrootte 1om het oppervlak van het meubelstuk lichtjes te schuren. Schuur met cirkelvormige bewegingen . Het is van groot belang om goede voorbereidingen te treffen voordat je gaat schilderen. Tijdens de eerste schuurronde ruw je gladde oppervlakken iets op.


De tweede schuurronde, na het aanbrengen en drogen van de eerste (grond) verflaag, is bedoeld om het oppervlak gladder te maken en om verzadigde, opstaande . Schuren is niet alleen nodig om ongewenste oneffenheden in het oppervlak te verwijderen. Zelfs bij een reeds gladde ondergrond is schuren belangrijk.

Met schuren breng je vrijwel onzichtbare schuurkrasjes aan, die het oppervlak enigszins opruwen. Dit bevordert de hechting van de nieuwe laag. In deze video leggen wij u uit op welke wijze u het mooiste resultaat bereikt als u uw binnendeuren gaat. Begin met het schilderen van de kozijnen in een grondlaag Primer Omni. Dit is een watergedragen universele primer voor hout en gladde oppervlakken.


Verdeel grondig zodat je dunne lagen plaatst. Schilder nu het deurvlak in Primer. Om grote oppervlakken zoals plafonds en muren te schilderen , is een verfroller het meest geschikt. Je kan kiezen tussen gladde , halfdikke en dikke vachtrollers. Kleine verfroller die vooral geschikt is om houten oppervlakken sneller te bewerken dan je met een kwast zou kunnen.


Wij kunnen moeilijk inschatten welk product er over het MDF gespoten is, maar normaalgezien is het geen probleem om het kastje te overschilderen. Gebruik een primer die geschikt is voor gladde oppervlakken. De juiste verf voor de juiste klus?


Beantwoord hieronder de vragen op basis van jouw specifieke situatie en wij stellen jou de geschikte producten voor. Twijfel je bijvoorbeeld over de afwerking? Onze coaches in de colora winkel helpen je graag verder!


Welke soort verf heb je nodig om je project te laten slagen?

Rollen: Rollen worden gebruikt voor de muren en de plafonds. Je kunt er gemakkelijk acryaatverf mee uitstrijken over grote oppervlakken. Ze worden gebruikt op gladde of licht gestructureerde oppervlakken. Rollen met lange haren worden aanbevolen voor het schilderen van onregelmatige en niet-perfecte oppervlakken.


Een deur kan je schilderen met matte, halfmatte (satin of satijn) of hoogglansverf. Maar voor grote vlakke deuren is die laatste variant niet aan te raden. Er kunnen hinderlijke lichtreflecties optreden. Bij deuren met een groot glasoppervlak kan hoogglans zonder probleem. Hoogglanzende verven zijn sterker en trekken . Licht opschuren met een schuurpad tussen iedere laag is belangrijk voor een egale, gladde ondergrond en voor een goede hechting van de volgende laag.


Met een borstel en een kleefdoekje haal je alle schuurstof weg. Breng de tweede laag grondverf op dezelfde manier aan en laat ook deze weer goed drogen voordat . Je verf vormt eens ze droog is een plastic film, en deze kan je makkelijk van een glad oppervlak afpellen. Wens je dat het rotsvast blijft hechten, dan kun je het glas of je plexi eerst . Voor wat betreft reden 2: een poreus (en goed ontvet) oppervlak zal de verf simpelweg gemakkelijker opnemen en beter laten hechten. Kunststof deuren zijn gemakkelijk te schilderen.


Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is gebruik te maken van een handig stappenplan, zodat u zeker weet dat u alles in de juiste volgorde doet. Kwieq helpt u met essentiële stappen voor het schilderen van uw kunststof deur. Uw schilderwerk goed voorbereiden is de eerste stap die u neemt als u gaat schilderen.


Als u van plan bent om te schilderen is een goede voorbereiding de helft van het werk. Grondverf is geschikt om de verf goed te laten hechten op het gladde oppervlak van dit soort materialen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts