donderdag 27 oktober 2016

Fsc label hout

Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Hulp bij gebruik FSC -keurmerk: Training en Quick Guide. Op zoek naar FSC producten?


De strenge eisen van het FSC label en haar geloofwaardigheid worden breed erkend. Een correct FSC label bestaat uit de volgende elementen: 1. Type FSC product (1, Mix of Recycled) 4.

De zogenaamde FSC -standaard (ook wel de principes en criteria genoemd) voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Bosbeheer conform deze standaar met hieraan gekoppeld mogelijke hout - en papierproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties . Het label is van toepassing op hout en afgeleide producten, waaronder heel wat papiertoepassingen. Het FSC label ziet u vaak terugkomen op tropisch hardhout. FSC is geen houtsoort , maar een keurmerk voor verantwoord gekapt hout.


Zowel voor hardhout (meest voorkomend) als Lariks Douglas hout en zelfs Europees Geïmpregneerd grenen en vuren kan het FSC label voorkomen. Binnen het FSC-systeem bestaan er verschillende labels voor op de producten die elk corresponderen met een specifieke FSC claim. Deze FSC claim is vooral van belang voor een juiste administratie in .

Keurhout -Duurzaam label kan worden aangeboden. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan dit hout als FSC Controlled Wood onder het Mix label. FSC gecertificeerde bedrijven kunnen onder bepaalde voorwaarden. Houd je ogen goed open, wanneer je hout koopt!


Lees meer over het FSC - label en de bewustmakingscampagne van WWF. We willen samen met deze partners de consument een verantwoorde keuze laten maken als ze houtproducten kopen. FSC - hout is niet altijd beduidend duurder. De meerprijs van FSC -gelabeld hout is maximaal , afhankelijk van houtsoort , herkomst en tussenhandel. Daarvoor bestaan er gelukkig labels.


Momenteel zijn er twee gangbare labels voor gecertificeerd hout : FSC en PEFC. Voor de lattenbodems en bedden gebruikt Green Sleep enkel beuk en berk uit Slovenië of Frankrijk. Bij het verlijmen van de multiplex wordt geen formaldehyde gebruikt.


Geolied wordt met bijenwas en lakken gebeurt op waterbasis. Hout en het FSC - label. Wij proberen alle hout met FSC label te garanderen. Onze bossenexpert, Béatrice Wedeux, legt het ons uit.


Maar wat is FSC eigenlijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts