woensdag 26 oktober 2016

Kerdi plaatsen

De ondergrond mag geen bestanddelen bevatten die de hechting nadelig beïnvloeden en moet draagvast en vlak zijn. Voor het aanbrengen van de Kerdi mat hoor ik steeds manieren: 1) Kerdi direct op de Ytong lijmen met tegellijm. Daarop het frame voor de douche monteren ( houten latten dus bovenop de Kerdi ). De douchebak op de houten frame plaatsen en douchebak afkitten op de Kerdi mat. Lijmen kerdi of proline doek voor betegelen.


Ik heb hem netjes geplaatst zoals de voorschriften en laten verder lopen over men badrand (~2cm).

En waarom is het niet wijs, om met een poederlijm op een gipsplaat te plaatsen. De poederlijmen van tegenwoordig zijn heel wat beter als dat ze vroeger waren. In het buitenland wordt eigenlijk uitsluitend met een poederlijm gewerkt.


Om het kerdi doek met een kimband pasta te gaan verlijmen, is onnodig . Die Mapegum WPS hecht op bijna alle ondergronden. Soms vraagt Mapei vooraf een primer te plaatsen. De info staat duidelijk beschreven in hun technische fiche.


Mapei vraagt vooraf een elastische strook in de hoeken te plaatsen : Mapeband PE 120.

Ja, op die pasta kan je keramische tegels en natuursteen verlijmen. Let er zeker op dat de afdichtingsmatten elkaar niet overlappen. Voor het plaatsen van je tegels gebruik je Tegellijm Flex MAPEI Adesilex P9. Het voegen doe je best . Bij het plaatsen van een douche in uw badkamer is het zeer belangrijk dat uw muren waterdicht zijn.


Vaak wordt – onterecht – gedacht dat het plaatsen van een betegeling op de muren voldoende is voor de waterdichting van uw douche. Waterdichtingsdoek ( Kerdi -doek). KERDI wordt meegeleverd. Ik ben geïnteresseerd in uw opdracht. Bij interesse in een vrijblijvende offerte kan u me steeds contacteren.


Ontkoppeling: De opengewerkte kwadra- tisch verdiepte reliëfs kunnen de spanningen tussen de ondergrond en de tegelbekleding in alle horizontale richtingen gelijkmatig afbou-. Wij aanvaarden ECOCHEQUES voor . Een stevig kader om nadien te betegelen. Kerdi doek plaatsen en dan betegelen met glas mozaïek. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht in de muur kan trekken bij .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts