dinsdag 18 oktober 2016

Simplex bijenkast tekening

Bron: Maandblad van de Vlaamse Imkersbond Jaargang: 101. Auteurs: Wilfried Demeester. Maken van een bijenkast simplex twaalf ramen.


Een deel van mijn hobby als imker is het zelf ontwerpen en construeren van bijenmateriaal. Alle broedkamers maak ik zelf. Ze zijn zeer goedkoop, licht, .

Varroabodem simplex verhoogd model, € 495 Stuk. Bouwtekening voor 6-ramer ? Hoe Maak Je Een Bijenkast Voor Bijen? Een bijenkast bouwen voor honingbijen is niet ingewikkeld. Bijenkasten in de tuin zijn ideaal om zelf honing te vergaren van de bijen. Hoe gemakkelijk ramen voor een bijenkast maken.


Deze tekening dateert van onge-. Simplex - en de Spaarkast andere kasttypen. Want wil jij een imker worden en verschillende soorten honing gaan verkopen?

Dan is een sterke maar vooral betrouwbare bijenkast van groot belang! Het maken van een bijenkorf is een stuk makkelijker dan je denkt, zolang jij maar de bijenkorf bouwtekening. De spaarkast zal nu verder besproken worden omdat we hiermee verder gaan imkeren, korven, simplexkasten of andere behuizingen laten we buiten beschouwing.


Tot slot zal de imker in de bijenkast nog raampjes met kunstraat hangen zodat de bijen. Buckfastkast, - Celler bodem waarvan het principe voor iedere bijenkast geschikt is, - Cellerkastje (een type bevruchtingskastje),. EWK (Ein Waben Kästchen). Ik hoop voor haar boven een geopende bijenkast. Pellet , ik heb een afgeleide van de simplex kast ,dubbelwandig broedkamers honingkamer.


Ben zelf voor de simplex bezig ook over te stappen op alleen honingkamer en heb ook al een vergelijkbaar plan om de Stehr ramerkasten te verbouwen tot honingkamer. Ik heb er ook bouwtekeningen van die zijn weliswaar in simplex formaat maar die maten kun je natuurlijk aanpassen voor Dadant. De simplexkast is de meest gebruikte bijenkast in Vlaanderen.


Onze kast is dubbelwandig en voorzien van ingefreesde handvaten. Bij de ontwikkeling van de spaarkast WERKBIJ zijn we uitgegaan van de volgende principes: 1. Dezelfde buitenmaten van de gewone spaarkast, waardoor broedkamers, honingkamers, daken en bodems van de spaarkast .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts