dinsdag 20 januari 2015

Afwerking dakrand plat dak

Dakranden worden toegepast als afwerking op platte daken en vormen een verbinding tussen dakbedekking en dakopstand. Alprokon dakranden en dakbedekking kunnen onafhankelijk van elkaar krimpen en uitzetten: dakrand en dakbedekking zijn thermisch gescheiden. Vouw de folie tot een puntzak en plooi dit plat op de dakrand. Werk af met dakrandprofielen en voorgevormde hoeken.


Voor de afwerking van buitenhoeken gebruik je voorgevormde buitenhoekstukken.

Breng op de achterkant van het hoekstuk zowel op het horizontale als op het verticale deel voldoende epdm-lijm aan. De dakrand word afgewerkt met een randafwerkingsprofiel. Vaak is dit aluminium daktrim, maar er word ook steeds meer een zinken profiel gebruikt. Aluminium heeft het voordeel dat het laag geprijsd is, zeer lang meegaat en ook nog eens eenvoudig te monteren is.


De functie van daktrim is het waterdicht . De mooiste plat dak afwerking krijgt u met dakrandpanelen van Keralit. Keralit is beschikbaar in veel verschillende kleuren.

De speciale hulpprofielen voor een plat dakafwerking zorgen voor een naadloze. Wanneer water zich door de bovenste laag steen dringt kan de rand van het dakbeschot nat worden. Een strook folie kan dit voorkomen.


Bij voorkeur geen ingeplakte trim, maar . De randzone is niet het deel van het dak. Ik beperk mij in dit artikel tot deze meest gangbare afwerking , omdat dit. De aluminium dak - trim vormt de overgang tussen ge- vel en dakrandopstand. In juni hebben we ons plat dak laten isoleren en bekleden met EPDM. Kort samengevat zijn we.


De isolatieplaten liggen niet mooi plat en de EPDM ligt niet strak op het dak en is gewoon vast gelijmd tegen de opstaande randen. Afwerken van de dakranden hoort daar zeker bij. Ik vroeg me af hoe ik het best de spouw kan afdichten voor de afwerking van dakrand plat dak.


Een mastiekhoek is een afwerking van de dakrand in de vorm van een schuin oplopend stuk, evenwijdig aan de dakrand , waarbij de dakbedekking over de. Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf : 6. Een daktrim beschermt ook tegen ongedierte en gevogelte die zich in de randen van uw dak proberen te vestigen. Wilt u meer weten over het plaatsen van deze afwerking ?

Daktrim Aluminium Afwerking EPDM Rubberfolie Dakrand. Voor de perfecte afwerking van de EPDM rubberfolie of Easy Roofing Aluminium plaatst u deze aluminium daktrim op de rand van het dak van uw tuinhuisje, overkapping of blokhut met plat dak. Nadat u uw EPDM folie, dakleer of Easy Roofing Aluminium heeft . Randafwerking van een plat dak. Dakrandprofielen van een plat dak vervullen een dubbele functie. Enerzijds zijn ze bedoeld als esthetische afwerking van het plat dak.


Doordat de buitenkant van de dakrand immers te allen tijde zichtbaar is, loont het de moeite om het uitzicht ervan netjes af te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts