woensdag 28 januari 2015

Douglas zachthout

Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar. Het is een houtsoort die nog niet de bekendheid heeft van Eiken, Beuken of Vuren.


Toch zullen een hoop mensen, ook in . Ontdek hier luxe naaldhout soorten zoals Accoya tot goedkope zachthout soorten zoals grenen.

Voor gevels zien we steeds meer thermisch gemodificeerd naaldhout zoals Lunawoo Thermowood en andere labels. Binnen zachthout en binnen hardhout komt echter een grote variatie in hardheid voor. Zo is balsahout afkomstig van de loofboom Ochroma lagopus en dus hardhout, maar in werkelijkheid is balsahout zeer zacht, terwijl hout van de venijnboom (Taxus baccata) en de moerasden (Pinus palustris) veel harder is dan het hout . Een houtsoort is wat als zodanig onderscheiden wordt van andere houtsoorten, en apart verhandeld of behandeld wordt.


Wat voor de een vier verschillende houtsoorten zijn, is er voor . Het verschil tussen deze twee groepen zit hem echter niet in de hardheid van het hout. Hardhout hoeft niet altijd hard.

Voorbeelden van naaldbomen zijn de spar en de den. Doordat naaldbomen relatief snel groeien, ontstaat er een minder compacte houtsoort vergeleken met het hout van loofbomen. In de meeste gevallen is naaldhout dan ook goedkoper . Met onze zachthout profielen zorgt u voor een mooie schutting of vlonder. Er zijn veel soorten hard- en zachthout om uit te kiezen. TuinVisie beschikt over een uitgebreid assortiment aan Douglas tuinhout.


Wil je douglas hout kopen? Stiho is thuis in de bouw. Voor alle afmetingen, mogelijkheden en bewerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop. Gemiddeld genomen is hardhout zwaarder en harder dan naaldhout, ook wel zachthout genoemd. Maar de vergissing die hierbij vaak ontstaat is dat har.


Grenen is afkomstig van de grove Den. Zachthout gaat rotten na verloop van tijd. Om dit tegen te gaan dient u het hout goed en met regelmaat te behandelen. De zachthoutolie zorgt voor een waterafstotende laag op het hout en trekt in het .

Deze houtsoorten zijn relatief goedkoop en makkelijk verwerkbaar. Mede door deze eigenschappen wordt dit veruit het meest gebruikt in de bouw. Helaas staa n nog lang niet alle producten die we hebben op de website, zoekt u iets wat er niet . Naaldhout wordt ook wel zachthout genoem naar het Engelse softwood. Hout van naaldbomen wordt zachthout genoemd en van loofbomen hardhout.


Lariks Douglas Duurzaamheidsklasse 3-4. WEBO is onder andere in staat om Iroko, lariks en Douglas te verwerken tot kozijnen. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment aan Douglas tuinhout.


Geschaafde Paal Douglas Geïmpregneerd. Levertijd: 2-werkdagen. Heeft u vragen over dit product?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts